Ga naar de inhoud
winnaars WK wielrennen 2021
zondag 19/09 tijdrit elite mannen Knokke-Heist - Brugge Filippo Ganna (Ita)
maandag 20/09 tijdrit beloften mannen Knokke-Heist - Brugge
Johan Price Pejtersen (Den)
maandag 20/09 tijdrit elite vrouwen Knokke-Heist - Brugge
Ellen van Dijk (Ned)
dinsdag 21/09 tijdrit junioren vrouwen Knokke-Heist - Brugge
Alena Ivantsjenko (Rus)
dinsdag 21/09 tijdrit junioren mannen Knokke-Heist - Brugge
Gustav Wang (Den)
woensdag 22/09 gemengde ploegentijdrit Knokke-Heist - Brugge
Duitsland
vrijdag 24/09 wegrit junioren mannen Leuven-Leuven Per Strand Hagenes (Noo)
vrijdag 24/09 wegrit beloften mannen Antwerpen - Leuven Filippo Baroncini (Ita)
zaterdag 25/09 wegrit junioren vrouwen Leuven - Leuven Zoe Backstedt (GBr)
zaterdag 25/09 wegrit elite vrouwen Antwerpen - Leuven Elisa Balsamo (Ita)
zondag 26/09 wegrit elite mannen Antwerpen - Leuven Julian Alaphilippe (Fra)

"Dit is het zilver te veel": Wout van Aert baalt na 5e tweede plek in jaar tijd

 zo 19 september 2021 17:27

Wout van Aert heeft in de WK-tijdrit opnieuw zijn tanden stuk gebeten op Filippo Ganna. "Rationeel gezien moet ik hier blij mee zijn, maar gevoelsmatig is het toch anders", zegt Van Aert. Remco Evenepoel was wel gelukkig met brons. "Het doet deugd dat ik weer mee kan doen", straalde hij na afloop.

Bij de tussenpunten was Wout van Aert nog nipt sneller dan Filippo Ganna, maar aan de streep in Brugge dook de Italiaan nog 5 seconden onder de chrono van Van Aert.

Van Aert kan zo stilaan een winkel in zilverwerk openen. Het voorbije jaar werd hij 2e op het WK tijdrijden, 2e in de WK-wegrit, 2e op het WK veldrijden, 2e in de olympische wegrit en vandaag opnieuw 2e dus, op de WK-tijdrit in eigen land.

"Ik moet eerlijk zeggen dat dit het zilver te veel is", zuchtte Van Aert na afloop. "Ik zal thuis mijn zilveren medailles maar eens tellen. Of misschien moet ik dat maar niet doen, want ik ga er niet blij van worden."

Ik zal thuis mijn zilveren medailles maar eens tellen. Of misschien moet ik dat maar niet doen, want ik ga er niet blij van worden.

Wout van Aert

"Echt blij ben ik dus niet, ook al heb ik een goeie tijdrit gereden. Ik ben op waarde geklopt door Ganna, die veel meer specialist is dan ik. Rationeel gezien moet ik dus eigenlijk blij zijn dat ik zo dicht kom, maar gevoelsmatig is het toch anders."

Van Aert verkeert wel in topvorm voor de wegrit van volgende week. "Morgen doe ik nog een lange rustige training en dan neem ik twee dagen rust. Donderdag is het nog accenten leggen en wat intensiteit trainen. En dan is het aftellen naar zondag. Ik heb superveel vertrouwen in de ploeg."

Ook dan zal het volk weer massaal langs de weg staan. "Vandaag waren ze fantastisch. Ik wil het geen opwarming noemen, daarvoor was het te belangrijk. Zoveel mensen langs het parcours, dat was zalig. Volgende week zullen we dezelfde taferelen zien."

Lees ook: