Clement: "Dit Charleroi zal voor de eerste 4 plaatsen meestrijden"

  Charles De Ketelaere zorgde voor de verlossing tegen Charleroi.

  Het werd een felbevochten strijd, maar Club Brugge kwam gisteren toch nog als winnaar uit de bus. Op het veld van Charleroi had het genoeg aan een doelpunt van De Ketelaere voor de zege. "Dit zijn echt 3 goeie punten", vertelde CDK achteraf. Ook coach Clement was een tevreden man. 

  De Ketelaere: "Competitie is ook heel belangrijk"

  Charles De Ketelaere besliste de partij met zijn goal in de 92e minuut. "Deze overwinning doet heel veel deugd. Dit zijn echt 3 goeie punten. Charleroi is een heel goede ploeg, ze hadden dit seizoen nog niet verloren." 

  Toch speelde Club niet fantastisch. "We hadden veel momentjes waarmee we misschien beter moesten doen. Het ging goed op en neer, denk ik. Het was een leuke wedstrijd met veel intensiteit." 

   

  "Je kan gelijkspelen tegen PSG, maar de competitie is ook gewoon superbelangrijk. We willen kampioen worden, dan moet je dus ook deze wedstrijden winnen. Dat is vandaag gelukt."

  Mignolet en De Ketelaere waren de matchwinnaars voor Club Brugge.

  Clement: "Dit Charleroi zal voor de eerste 4 plaatsen meestrijden"

  Ook Philippe Clement was tevreden. "Het is fantastisch om 3 dagen na zo'n Europese wedstrijd een heel sterke prestatie te leveren in Charleroi. Dat is gewoon een heel goeie ploeg. Dit seizoen hadden ze nog geen enkele wedstrijd verloren."

  "We hebben de mentaliteit getoond om tot de laatste minuut te blijven vechten om te kunnen winnen. Je kan het laatste kwartier ook zeggen, we sluiten de boel en zijn blij met dat punt. We zijn blijven gaan voor die overwinning en dan is het leuk dat je die zege kan binnenhalen."

   

  De coach zag ook Simon Mignolet uitblinken. "Simon heeft inderdaad ook een goede wedstrijd gespeeld. Maar de doelman van Charleroi ook. Het was gewoon een wedstrijd tussen 2 goeie ploegen die nog niet op hun top zitten. Dit Charleroi gaat voor de eerste 4 plaatsen meestrijden."

  Lees ook: