Italiaanse sportdominantie duurt voort: volleybalmannen zijn Europees kampioen

  De Italianen mogen weer "Il Canto degli Italiani" bovenhalen.

  Wat moet het leuk zijn om Italiaans te zijn vandaag. Na de tijdrit-wereldtitel van Filippo Ganna, heeft nu ook de nationale volleybalploeg een internationale trofee beet. Tegen Slovenië kroonden de Italiaanse volleybalmannen zich tot de nieuwe Europese kampioen.  

  • Het EK voetbal
  • Het EK wielrennen op de weg
  • Het WK tijdrijden
  • Zelfs het  Eurovisiesongfestival

  ....

  • En nu ook nog het EK Volleybal

   

  De triomftocht van Italië zet zich gewoon voort vandaag. De jonkies van het Italiaanse nationale volleybalteam hebben vanavond de Europese titel op zak gestoken.

   

  De Italiaanse volleyballers versloegen Slovenië in een uitputtingsslag van vijf sets (22-25, 25-20, 20-25, 25-20, 15-11). Een serieuze domper voor de Slovenen: het is al de derde keer op rij dat ze met lege handen achterblijven op een EK-finale.

  Lees ook: