IJsberende Kompany in clasico-slotminuten: "Ik dacht gewoon: kom op, fluit af"

  "A walk in the park" waren de slotseconden niet voor Kompany.

  Een inkijk in het hoofd van Vincent Kompany. Anderlecht heeft vandaag de clasico tegen Standard gewonnen, maar paars-wit maakte er - tegen negen man - een onnodig lange zenuwslag van. Vooral trainer Vincent Kompany hield zijn hart in de slotseconden vast: "Ik dacht gewoon: fluit alstublieft af." 

  Een clasico tussen Standard en Anderlecht vraagt om stevige duels. Al draaide dat deze keer niet zo goed uit voor de Rouches. Na 7 minuten werd Ameen Al-Dakhil met schaamrood op de wangen wandelen gestuurd.

   

  Anderlecht profiteerde snel. Drie minuten later bracht Refaelov de bezoekers meteen op voorsprong. Maar het snelle doelpunt leek eerder een vloek dan een zegen te zijn. Het bleef een zenuwslag tot het laatste fluitsignaal. Zeker voor trainer Kompany.

   

  "We waren bij momenten iets te onzuiver en je zag toch dat de jongens vooral de controle wilden behouden na ons doelpunt. We hebben in die hoedanigheid dan ook iets te vaak de kans op de doodsteek gemist", vertelt Kompany na afloop.

   Al die stilstaande fases op het einde waren stresserend

  Vincent Kompany

  De laatste minuten waren dan ook een nodeloze lijdensweg voor de coach van Anderlecht. Standard - toen al met 9 man - schoof in de slotmomenten op z'n American footballs inworp na inworp op naar het strafschopgebied van Anderlecht.

   

  "Op het einde dacht ik gewoon: kom op, we gaan hier bijna een clasico winnen. Fluit alstublieft af. Al die stilstaande fases op het einde waren wel stresserend. Daar verlies je grotendeels het voordeel van je numerieke meerderheid."

  "Deze wedstrijd winnen geeft ons een enorme boost"

  Maar eind goed, al goed voor Anderlecht. Kompany heeft er misschien enkele jaren van zijn leven voor gegeven, maar zijn ploeg heeft de afspraak met de clubgeschiedenis niet gemist. Het ivoren jubileum (100 jaar) van Standard-Anderlecht kleurt paars.

   

  "Deze wedstrijd winnen geeft een boost aan de spelersgroep. Voor onze club is een wedstrijd tegen Standard altijd een afspraak met de geschiedenis. We hebben vandaag dus een belangrijke stap gezet. Als groep willen we nu onze goede reeks verderzetten."

  Lees ook: