Otto-Jan Ham, Elodie Ouedraogo en 120 wielrennertjes rijden hun WK

  Deze jonge renners zijn al aan hun WK begonnen.

  Hier gaan de komende dagen de tijdrijders van start.

  0 / 0

  Een dag voor de eerste wedstrijd is in Knokke-Heist het WK wielrennen officieel van start gegaan. Otto-Jan Ham, Elodie Ouedraogo en 120 wielrennertjes rijden het voorprogramma van de profcoureurs.

  Morgen openen de profs het WK met een wedstrijd tegen de klok, vandaag gingen 120 jonge wielrenners hen voor.


  Onder een stralende zon raceten zij al een keer over het parcours tussen Knokke en Brugge, uitgedost in wielershirts van over de hele wereld.

  Ook voormalig topatlete Elodie Ouedraogo en tv-gezicht Otto-Jan Ham legden de tijdrit al een keer af. Het resultaat ziet u dinsdagavond in onze talkshow Vive le Vélo, voor de gelegenheid in een WK-jasje.

  Minister: "Koers komt naar bakermat van de koers"

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts verklaarde het WK vanmiddag voor geopend. "Mooi dat de koers weer naar de bakermat van de koers komt", sprak hij. "Niet alleen voor de profrenners, maar voor alle fietsliefhebbers."

   

  "Het is ongelooflijk om Vlaanderen zo in de kijker te kunnen zetten: sportief, toeristisch en economisch. Op dat laatste vlak verwachten we een return van 30 miljoen euro", wist Weyts te vertellen.

   

  Ook het goede weer en de aangepaste coronaregels zijn een meevaller voor het WK. "Alles valt in zijn plooi, nu de medailles nog", lacht de minister. "Daar reken ik echt op Wout en Remco. Ik zie ze morgen al op het podium staan."

  bekijk ook: