Treft Club Brugge over 10 dagen een Leipzig in crisis?

  Treft Club Brugge over 10 dagen een Red Bull Leipzig in crisis?

  Geeft het Club Brugge vleugels? RB Leipzig, de volgende tegenstander voor Club in de Champions League, heeft vanavond weer niet kunnen winnen. Na een 4-1-blammage tegen Bayern en een 6-3-verlies tegen Manchester City bleef het ook tegen Köln (1-1) steken. 

  Over 10 dagen speelt Club Brugge tegen de Duitse machine RB Leipzig, maar er lijkt zand in de motor van Leipzig te zitten. 

   

  Vorig jaar eindigden die Roten Bullen nog knap als tweede in de Bundesliga, maar dit seizoen heeft de Red Bull-club niet meteen een vliegende start genomen.

   

  De seizoensrevelatie van vorig jaar is voorlopig - met 5 op 15 - in de rechterkolom van het klassement terug te vinden. Vooral de voorbije week kregen ze een serieuze uppercut.

   

  Vorig weekend kreeg het een 1-4-pandoering om de oren van uitdager Bayern München. En ook hun Champions League-uitje naar Manchester City sloten ze met een 6-3-verliesscore af.

   

  Tijd om vertrouwen te tanken voor de vice-kampioen van Duitsland. Vanavond dan? Neen, Leipzig kreeg met Köln een haalbare affiche voorgeschoteld, maar het kwam niet verder dan 1-1.

  Kevin De Bruyne liet Leipzig bij momenten sterretjes zien woensdag.

  Moet Club Brugge Bayern bedanken?

  Vooral Bayern München wordt met de vinger gewezen voor de tegenvallende seizoensstart van Leipzig. 


  Retro Bayern: de Beierse club plukte hun rivaal van vorig jaar gretig leeg. Slot-op-de-deur Upamecano, kapitein Sabitzer en hun coach Julian Nagelsmann namen alle drie de trein naar München.

   

  De Duitse vice-kampioen deed wel nog een toptransfer met André Silva, maar ook "dé vervanger van Timo Werner" lijkt nog niet helemaal ingepast in het team. Op 7 wedstrijden kon de Portugese spits nog maar één doelpuntje maken.

   

  Kan Club Brugge over 10 dagen profiteren van de vormdip van de Duitsers? 

  Lees ook: