Ex-wielrenner Chris Anker Sørensen (37) overleden na verkeersongeval in België

  Sørensen op het podium in Parijs na het winnen van de Superstrijdlust.

  Triest nieuws één dag voor de start van het WK wielrennen. Ex-renner Chris Anker Sørensen is op 37-jarige leeftijd overleden na een ongeval in België. De voormalige meesterknecht van onder meer CSC en Tinkoff-Saxo was in ons land als co-commentator voor het WK.

  Sørensen was jarenlang een gerespecteerd renner in het peloton en na zijn carrière aan de slag als wieleranalist voor de Deense televisie.

   

  In die hoedanigheid vertoefde hij in ons land om verslag uit te brengen van het WK wielrennen. Sørensen is overleden na een aanrijding met zijn fiets door een bestelwagen in Zeebrugge.

   

  "Het is met grote droefheid dat we het nieuws vernamen dat onze goede collega Chris is overleden", klinkt het bij de directeur van TV 2 SPORT.


  De renner maakte naam bij de Deense wielerformatie CSC door onder meer een rit in de Dauphiné Libéré te winnen. Nadien kwam hij zes seizoenen uit voor Tinkoff-Saxo. In 2010 won hij de 8e rit in de Ronde van Italië.

  In 2012 was er een opmerkelijke rol weggelegd voor Sørensen in de Tour. Tijdens de laatste Pyreneeënrit naar Peyragudes maakte de Deen deel uit van een kopgroep toen hij zich zwaar blesseerde aan de vingers na een poging om een krant uit zijn spaken te halen.

   

  Sørensen reed de Ronde van Frankrijk toch uit en werd beloond met de Superstrijdlust in Parijs. 3 jaar later veroverde hij nog de Deense nationale titel op de weg. In 2018 zette hij een punt achter zijn carrière.

  Ook in 'Vive le Vélo WK' werd verslagen gereageerd op het nieuws

  Rouwbetuigingen op de sociale media: