Ga naar de inhoud

Belofte Florian Vermeersch: "Wil het podium halen in de tijdrit"

Florian Vermeersch

De beloften rijden vandaag hun tijdrit op het WK wielrennen in België. Jenno Berckmoes en Florian Vermeersch verdedigen tussen Knokke-Heist en Brugge de Belgische kleuren. Terwijl Berckmoes voorzichtig is, steekt Vermeersch zijn podium-ambities niet weg.

De 22-jarige Florian Vermeersch, die rijdt voor Lotto Soudal, heeft al wat WorldTour-koersen op de teller en wil vandaag die ervaring aanspreken in de tijdrit.

"Het is voor mij een buitenkans om bij de beloften te kunnen starten", zei Vermeersch, die al bij de elite zou kunnen rijden maar daar moet opboksen tegen kleppers als Remco Evenepoel en Wout van Aert.

"Al zou ik niet meteen zeggen dat het bij de beloften makkelijker wordt. Die WorldTour-ervaring is zonder twijfel een bonus, maar de beloften rijden ook snel."

"Het podium halen is mijn ambitie, zowel in de tijdrit als op de weg. Ik wil me echter niet blindstaren op een bepaalde plaats. Als er andere renners beter zijn dan is het zo."

"Het parcours is vlak en supersnel. De vorm van de dag zal meespelen en de benen zullen voor zich spreken. Het is ook moeilijk in te schatten hoe sterk de concurrentie voor de dag zal komen."

Vermeersch: "Denk dat ik wel ambitieus mag zijn"

Jenno Berckmoes: "Start zonder hoge verwachtingen"

Tweedejaarsbelofte Jenno Berckmoes, die volgend jaar uitkomt voor Sport Vlaanderen-Baloise, wil vooral stelen met zijn ogen.

"Ik wil vooreerst veel bijleren en start zonder hoge verwachtingen. Een plaats in de top 10 is altijd de ambitie, maar ik wil er geen exacte plek op plakken."

"Ik wil naar de toekomst toe zeker nog investeren in tijdritten. Ik ben meer een Ardense renner en zie mezelf vooral korte rondes rijden waar altijd wel een tijdrit inzit."

"Het WK in eigen land wordt een hele belevenis, met veel volk langs het parcours. Een unieke gebeurtenis die zeker vleugels zal geven."

Berckmoes: "Genieten van volk aan kant van de weg"