Vormer wou aanvoerdersband inleveren bij Club Brugge: "Hij was heel erg ontgoocheld"

  Ruud Vormer kreeg geen speelminuten van Philippe Clement tegen PSG.

  Het was een klein zwart randje aan een gouden avond. Dat Ruud Vormer geen speelminuten kreeg in de historische wedstrijd tegen PSG liet sporen na bij de middenvelder. Hij wilde zelfs zijn aanvoerdersband inleveren. "Maar ik heb hem gezegd dat hij voor altijd onze kapitein is", verklaarde trainer Philippe Clement.

  90 minuten lang op de bank. Ruud Vormer had zich zijn afspraak met de geschiedenis van Club Brugge tegen PSG helemaal anders voorgesteld.

   

  Toen de voormalige Gouden Schoen begin deze week vernam dat hij niet in de basis zou starten, bood Vormer zelfs aan om zijn aanvoerdersband af te staan. "Hij was heel emotioneel twee dagen voor de wedstrijd", gaf trainer Philippe Clement vandaag toe op een persmoment. "Na de tactische training vertelde hij dat hij het er moeilijk mee had. En dat hij zichzelf de vraag stelde of hij wel aanvoerder moest blijven."

   

  Voor Clement was het antwoord duidelijk: "Ik zei hem dat hij zeker onze kapitein moest blijven. Er zijn ook andere aanvoerders die niet elke wedstrijd afwerken voor hun club. Zoals Marco Reus bij Dortmund. Ik heb Ruud gezegd dat hij beter een avondje zou nadenken vooraleer een definitieve beslissing te nemen. De volgende dag kwam hij vertellen dat hij kapitein wou blijven."

  Ruud was ontgoocheld dat hij niet mocht invallen, maar trainde gisteren alweer goed mee.

  Philippe Clement

  Alleen kreeg Vormer een nieuw tikje nadat hij zelfs niet mocht invallen tegen PSG. "Hij was heel ontgoocheld, maar trainde gisteren alweer goed mee met de groep. Het is spijtig dat hij nu hinder ondervindt aan de achillespees. Daardoor kan hij dit weekend niet spelen."

  Heusden-Zolder

  Het kleine minpuntje zal evenwel de geweldige prestatie van Club tegen PSG niet overschaduwen. Clement glunderde nog na op zijn persconferentie: "Ik heb heel wat felicitaties gekregen van collega-coaches uit de Jupiler Pro League. Ook van bestuursmensen van andere clubs. En zelfs uit het buitenland. Dat deed deugd."

   

  Al legde de coach meteen ook de focus op de wedstrijd tegen Charleroi van komend weekend. "Ik heb het in het verleden al meegemaakt: winnen in AC Milan en vervolgens verliezen van Heusden-Zolder... Dan is Charleroi nog een ander niveau - ze verloren nog geen enkele match dit seizoen. Maar ik had het gevoel dat de knop al opnieuw was omgedraaid bij mijn groep."

  Lees ook: