Guardiola bijt van zich af in supportersdiscussie: "Leg me geen woorden in de mond"

  Op deze foto lijk het stadion aardig vol te zitten, maar toch waren er woensdag wel wat lege zitjes.

  Het Etihad Stadium was woensdagavond niet uitverkocht voor het Champions League-duel tussen Manchester City en Leipzig. City-coach Josep Guardiola stelde zich daar na afloop vragen bij, maar de supportersverening kaatst de bal stevig terug. "Niemand hoeft de loyaliteit van de fans in vraag te stellen", klinkt het scherp. Vrijdagnamiddag reageerde een geprikkelde Guardiola.

  Zo'n 38.000 fans zakten woensdagavond af naar het Etihad Stadium, dat in totaal plaats biedt aan ongeveer 54.000 toeschouwers. Hier en daar waren dus lege plaatsen te zien en coach Josep Guardiola riep na de match tegen Leipzig de fans dan ook op om in grotere getale naar het stadion te komen.

  Die uitspraak is in het verkeerde keelgat geschoten bij de officiële supportersvereniging van Manchester City. "Guardiola begrijpt niet hoe moeilijk het voor sommige mensen is om op een woensdagavond om 20 u naar het stadion te komen", reageert Kevin Parker van de supportersvereniging.

  "Er zijn mensen die kinderen hebben, misschien zijn er fans die het niet kunnen betalen, Covid speelt ook nog altijd een rol, ... Ik begrijp eigenlijk niet waarom Guardiola daar commentaar moet op hebben."

  "Pep is absoluut de beste trainer ter wereld, maar - met alle respect - ik denk dat hij zich maar beter beperkt tot het coachen."

  "Op zaterdag tegen Southampton zal het stadion opnieuw vol zitten, net zoals bij de voorbije twee matchen op zaterdag. Niemand binnen de club hoeft de loyaliteit van de fans in vraag te stellen. Dat is erg frustrerend."

  Pep is absoluut de beste trainer ter wereld, maar - met alle respect - ik denk dat hij zich maar beter beperkt tot het coachen.

  Kevin Parker namens de supporters van Manchester City

  Pep Guardiola is niet amused: "Als ik een probleem ben, zet ik een stap opzij"

  Op zijn persbabbel vrijdag, daags voor de competitiematch tegen Southampton, kwam Pep Guardiola terug op de uitspraken van Kevin Parker, vertegenwoordiger van de City-supporters. 

   

  "Leg me geen woorden in de mond die ik niet gebruikt heb", reageerde een geprikkelde City-coach. "Daar houd ik niet van. Ik zal nooit een probleem zijn voor de fans. Als ik dat wel ben, dan zet ik een stap opzij.  Dat is geen probleem voor mij."

   

  Guardiola verklaarde dat zijn uitspraken werden ingegeven door het feit dat zijn spelers zeer vermoeid waren na hun Europese match tegen RB Leipzig en in de competitie dus alle steun van de aanhang zouden kunnen gebruiken.

   

  "Een match in de Champions League vergt mentaal en fysiek heel veel, terwijl Southampton een hele week heeft kunnen toeleven naar deze match. Daarom moeten we er samen voor gaan. Ik weet dat onze fans er zullen zijn, hopelijk komt ook Kevin Parker kijken."

  Lees ook: