Haller: vorig jaar vergeten op Europese lijst, nu 4 goals bij CL-debuut

  Sébastien Haller beleefde gisteren een droomdebuut in de Champions League.

  Sébastien Haller was vorige winter de topaankoop van Ajax, maar moest door een administratieve blunder tot gisteravond wachten om zijn Europees debuut te maken voor de Amsterdammers. En dat deed hij met verve, waardoor de nare herinnering van enkele maanden geleden uitgewist lijkt.

  Door de grote poort: zo heeft Sébastien Haller gisteren zijn Champions League-debuut gemaakt bij Ajax. De Amsterdammers walsten in Portugal over Sporting en de Franse Ivoriaan was met 4 doelpunten de uitblinker in de 1-5-overwinning van Ajax.

  Haller kopte al na 68 seconden de 0-1 op het bord en tekende daarmee voor de op één na snelste goal van een CL-debutant. Alleen Dortmund-speler Andy Möller scoorde ooit sneller bij zijn debuut, in 1997 tegen Juventus.

  De aanvaller is ook pas de tweede Ajax-speler die minstens 3 keer kan scoren in een CL-wedstrijd. Jari Litmanen deed het hem voor in 1995.

  Haller: "Dit is een droom"

  Ajax-coach Erik ten Hag sprak na afloop vol lof over Haller. "Vier goals in de Champions League, dat is volgens mij zeer uitzonderlijk. Ik herinner me Van Basten, dus dat geeft meteen aan wat een historische prestatie dit is", aldus Ten Hag.

  Haller zelf was uiteraard ook in de wolken. "Het is een droom om op deze manier aan de Champions League te kunnen beginnen. Het is mijn taak om te scoren. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ploeg en de fans. Dit is fantastisch", luidde het.

  Topaankoop werd vorig jaar Europees vergeten: "Was vreselijk"

  Sébastien Haller streek in januari dit jaar neer bij Ajax. De Amsterdammers legden 22,5 miljoen euro op tafel voor de toenmalige spits van West Ham.

  Toch vierde Haller pas gisteravond zijn Europese debuut bij Ajax. De club vergat de Ivoriaan vorig seizoen immers in te schrijven voor de knock-outfase van de Europa League, een kapitale blunder.

  Voor Haller zelf speelde die pijnlijke administratieve flater gisteravond geen rol meer. "Ik was niet extra gemotiveerd, maar ik keek er wel meer naar uit", bekent de spits.

   

  Ook coach Erik ten Hag kwam nog even terug op die pijnlijke situatie. "Dat was vreselijk, maar Sébastien heeft een geweldige persoonlijkheid en is daar onverstoorbaar mee omgegaan. Wat was er mogelijk geweest hadden we hem vorig seizoen gehad?", vraagt Ten Hag zich luidop af.

  Op die vraag zullen we nooit een antwoord krijgen, maar dat er dit seizoen veel mogelijk is mét Haller, lijkt na gisteravond buiten kijf te staan.

  Lees ook: