Valgren schiet weer raak: Deen bewijst dat Colbrelli dan toch te kloppen is

  Valgren boekt zijn 2e zege in even veel dagen.

  Michael Valgren heeft zijn uitstekende vorm nog maar eens geëtaleerd in Italië. Gisteren won de renner van EF nog de Ronde van Toscane, vandaag rekende hij in de Coppa Sabatini in een sprint af met Europees kampioen Sonny Colbrelli.

  Gisteren de zegeruiker in de Ronde van Toscane en ook vandaag op het hoogste schavotje in de Coppa Sabatini. Moet het nog gezegd dat Michael Valgren in uitstekende vorm verkeert? De Deen wordt iemand om, samen met het sterke Deense blok, in Leuven in de gaten te houden.

  Vandaag reed Valgren samen met Sonny Colbrelli naar de streep. In een duel man-tegen-man beschikte de Deen over de snelste benen en klopte hij zo de kersverse Europees kampioen.

  De ploegmaat van Valgren, Neilson Powless, kleurde vandaag ook de finale. Met nog zo'n 8,5 kilometer te gaan trok de Amerikaan solo op avontuur.

   

  Gianni Moscon reed het gat echter dicht en zo ontstond er een groepje van 8 renners.

   

  In de laatste kilometer plaatste Valgren dan een demarrage waar enkel Colbrelli een antwoord op had. De Italiaan lanceerde ook de sprint, maar zijn benen ontploften.

  De Deen van EF, die er vandaag zijn contract verlengde, heeft zo na 210 kilometer koersen zijn 2e zege in even veel dagen te pakken. 

  De uitslag:

  1. Michael Valgren (Den) na 5u14'20"
  2. Sonny Colbrelli (Ita) op 3"
  3. Mathieu Burgaudeau (Fra) op 6"
  4. Filippo Baroncini (Ita) op 9"
  5. Lorenzo Rota (Ita) op 11"
  6. Neilson Powless (Ame) op 17"
  7. Gianni Moscon (Ita) op 33"
  8. Antonio Pedrero (Spa) op 40"
  9. Ander Bengoetxea (Spa) op 1'25"
  10. Ruben Guerreiro (Por) op 1'31"