Buitenlandse pers: "Lang, Vanaken en De Ketelaere waren gevaarlijker dan Parijs trio"

  In ons land is er niets dan lof voor de prestatie van Club Brugge tegen PSG, maar hoe heeft de buitenlandse pers naar dit gelijkspel gekeken? De aandacht ging vooral naar de Parijse teleurstelling, maar er was ook lof voor Club. Een overzicht van de kranten.

  "PSG kreeg een lesje in tactiek en grinta van Club Brugge"

  "Fantomatique", titelde L'Équipe, de belangrijkste sportkrant in Frankrijk, vanochtend. Onzichtbaar dus de prestatie van de Parijse helden gisterenavond in Brugge. "Een ronduit zwakke prestatie. Wie had gedacht dat dit PSG zo zou afzien tegen het zogenaamde zwakke broertje uit groep A?"

   

  "Het was een verdiend gelijkspel voor Club Brugge en zonder Keylor Navas had dit nog slechter kunnen aflopen voor PSG."

   

  Neymar kreeg ook maar een 4/10, Messi een 5/10. Wie er wel glansrijk geslaagd was? Charles De Ketelaere. Hij kreeg een 7 op zijn rapport in L'Équipe.

   

  Ook in Le Monde werd PSG op zijn plaats gezet. "Dit is het soort match dat PSG met de Super League wou vermijden. Maar PSG kreeg een lesje in tactiek en grinta van Club Brugge. De spelers van Club wilden Messi, Neymar en Mbappé geen rode loper geven bij hun eerste Europese uitje." 

   

  Op de site van radiozender RMC dan dit: "Ondanks de aanwezigheid van de grote drie kon een vinnig en complexloos Club Brugge dollen met PSG.  Zonder een uitstekende Keylor Navas was PSG wellicht met een nederlaag uit België vertrokken."

  "Brugse defensie hield Messi en Neymar in bedwang, indrukwekkende Hendry"

  Ook elders in Europa werd er naar de partij gekeken. "PSG-sterren konden niet schitteren tegen briljant Club Brugge", titelt Marca. "PSG kende defensieve problemen. Wervelwind Lang, De Ketelaere en Vanaken waren gevaarlijker dan het aanvalstrio van PSG."

   

  Het Duitse Bild: "Waanzin in Brugge. Wat een gevecht. Brugge was de betere ploeg. Ze werden luid toegejuicht, en terecht."

   

  Op de website van de BBC lag er veel nadruk op het falen van Lionel Messi, maar ook Club Brugge kreeg schouderklopjes. "PSG had moeite met de agressieve druk van Club. Keylor Navas hield hen recht."

   

  "Messi begon op het einde meer gaten te vinden in de Belgische defensie, maar

  Brugge hield stand. De Belgische kampioen ving Messi en Neymar prima op, met een indrukwekkende prestatie van Jack Hendry."

  Noa Lang werd uitgeroepen tot Man van de Match

  Lees ook: