Motorcrosser Antonio Cairoli (35) stopt: "Ben nog top, maar de tijd is rijp"

  "Ik wil niet voor een 10e plaats rijden", zegt Antonio Cairoli.

  De motorcrosswereld verliest straks een van zijn tenoren. Antonio Cairoli heeft aangekondigd dat hij het na dit seizoen voor bekeken houdt op de motor.

  Antonio Cairoli is 35 jaar. Hij is negenvoudig wereldkampioen in zijn sport. 

   

  In 2005 en 2007 pakte Cairoli de titel in de MX2. Daarna was hij 7 keer de beste in de MX1/MXGP, de koningsklasse - van 2009 tot en met 2014 en een laatste keer in 2017. Zijn eerste 3 wereldtitels won Cairoli met Yamaha, daarna met KTM. Alleen Stefan Everts (10 wereldtitels) doet beter.    

   

  "Dit wordt mijn laatste seizoen als professioneel motorcrosser. Het is een heel moeilijke beslissing, want ik behoor nog steeds tot de top", zegt Cairoli, die al 93 Grote Prijzen won (waarbij een dit seizoen) en 177 keer op het podium stond. 

   

  "Maar ik denk dat de tijd rijp is. Soms voel je het vuur in bepaalde situaties niet meer branden. Wanneer dat gebeurt, is het beter dat je stopt, want ik heb geen interesse in een 10e plaats. Dus is het beter de knoop door te hakken en dat heb ik gedaan."   

   

  In het huidige WK staat Cairolo na 9 GP's 3e achter de Sloveense wereldkampioen Tim Gajser en de Fransman Romain Fèbvre. Komend weekend mag de Italiaan voor eigen volk aantreden in Sardinië.