Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel rijdt nog 3 koersen voor het WK

 wo 15 september 2021 14:35
Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel wil zijn nog eens flink inspannen met het oog op het WK.

Om de benen nog eens goed op spanning te zetten, rijdt Mathieu van der Poel (26) nog 3 koersen de komende dagen: zaterdag in Haacht, zondag in Gooik en volgende week dinsdag in Denain. Daarna hoopt hij klaar te zijn voor het WK in ons land.

Zondag reed Mathieu van der Poel zijn eerste wedstrijd sinds de olympische mountainbikerace. De alleskunner won de Antwerp Port Epic, maar met het oog op het WK mag er nog wat bij.

 

Zaterdag koerst Van der Poel mee in de Primus Classic in Haacht, zondag volgt de Gooikse Pijl en volgende week dinsdag rijdt hij nog over de kasseien van Denain in Frankrijk.

 

Die wedstrijden moeten Van der Poel op scherp zetten voor zijn twee grote doelen in het najaar: het WK in ons land (26 september) en Parijs-Roubaix (3 oktober).

 

Van der Poel staat op het deelnemersblad voor het WK, maar kan zelf nog afhaken als hij zichzelf niet op en top voelt. De winnaar van de Strade Bianche lag de voorbije weken in de lappenmand met een rugblessure.

het najaarsprogramma van Mathieu van der Poel
zaterdag 18 september Primus Classic
zondag 19 september Gooikse Pijl
dinsdag 21 september GP Denain (Fra)
zondag 26 september WK wielrennen
zondag 3 oktober Parijs-Roubaix (Fra)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
bekijk ook: