Plots laat Lefevere Bennett overal opdraven, tot in China als het kon

  Patrick Lefevere en Sam Bennett in betere tijden.

  Teammanager Patrick Lefevere (Deceuninck-Quick Step) wil Sam Bennett niet langer laten toekijken. Integendeel, hij wil waar voor zijn geld krijgen en laat de sprinter nog overal koersen dit najaar.

  Kleine verrassing toen Deceuninck-Quick Step vanmiddag liet weten dat Sam Bennett vrijdag voor het eerst in maanden nog eens aan de start komt voor de ploeg. Was de Ierse sprinter dan niet persona non grata?

   

  Hij had al maanden niet gekoerst, tot hij vorig weekend voor Ierland in actie kwam op het EK.

   

  "Zodra een renner 3 maanden inactief is, mag je zijn loon halveren. Bennett heeft gekoerst op het EK, dus moet ik hem zijn vol loon blijven betalen", legt Patrick Lefevere uit.

   

  "Wel dan mag hij er voor werken ook. Hij mag van mij starten in Koolskamp in het Kampioenschap van Vlaanderen en zondag rijdt hij de Gooikse Pijl. Daarna volgt de Textielprijs van Vichte en noem maar op."

   

  "Overal waar we rijden, zal Bennett van de partij zijn. Spijtig dat de Ronde van China geannuleerd is, anders mocht hij daar ook starten."

  Bennett heeft gekoerst op het EK, dus moet ik hem zijn vol loon blijven betalen. Wel, dan mag hij er voor werken ook.

  Patrick Lefevere

  Zo is het foutgelopen

  Sam Bennett had afgezegd voor de Tour met een knieblessure en dat was bij Patrick Lefevere in het verkeerde keelgat geschoten. Zijn transfer naar BORA-hansgrohe maakte de manager helemaal woest.