Ga naar de inhoud

Van Horebeek past voor Cross der Naties, 22-jarige Genot debuteert voor België

 wo 15 september 2021 11:20
Jeremy van Horebeek.

Jeremy van Hoorebeek past voor de Motorcross der Naties, later deze maand in Mantova (Italië). Cyril Genot komt daardoor in het Belgische team.

De Motorcross der Naties, zeg maar het WK voor landenteams, vindt plaats op 26 september.

 

Jeremy van Horebeek zal er ditmaal niet bij zijn. Zijn plaats in de ploeg wordt overgenomen door Cyril Genot. Genot neemt op zijn 22e voor het eerst deel aan de Motorcross der Naties. 

 

De twee andere Belgian Knights in het team van bondscoach Johan Boonen zijn Brent Van Doninck en Liam Everts, zoon van Stefan Everts en kleinzoon van Harry.   

 

De Verenigde Staten zijn met 22 zeges recordhouder in de Motorcross der Naties, maar nemen niet deel door de reisrestricties tijdens de coronapandemie. Ook Nieuw-Zeeland en Australië sturen geen delegatie naar Italië. 

 

Daarnaast zegden ook heel wat Europese rijders af wegens de timing van de race. Die valt tussen de GP's van Riola Sardo (19 september) en Teutschenthal (3 oktober). Normaal is de Motorcross der Naties de afsluiter van het seizoen.   

 

Nederland won de laatste editie in 2019. Vorig jaar was er geen wedstrijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.