Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Ashleigh Barty twijfelt over deelname WTA Finals: "Belachelijke omstandigheden"

 wo 15 september 2021 13:32
Barty won de WTA Finals in 2019, maar is niet blij dat het toernooi dit jaar naar Mexico verschuift.

Ashleigh Barty, nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis, twijfelt over haar deelname aan de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor de beste acht tennissters. Volgens haar coach Craig Tyzzer wordt het toernooi in "belachelijke omstandigheden" gespeeld.

De WTA Finals werden deze week verplaatst van de Chinese stad Shenzhen naar Guadalajara in Mexico. "We hebben net vernomen dat Guadalajara 1500 meter boven zeeniveau ligt en dat er met drukloze ballen wordt gespeeld", zei Tyzzer tegenover persagentschap AAP.

 

"Drukloze ballen gaan vliegen en als je ze onder normale omstandigheden gebruikt, stuiteren ze niet eens. Dat lijkt me niet het beste uitgangspunt voor de beste speelsters ter wereld."


"Ze gaan spelen in condities die ze niet kennen, in een voor hen onbekend land en op hoogte. Ik vind het echt schandalig", nam Tyzzer geen blad voor de mond.   

Ze gaan spelen in condities die ze niet kennen, in een voor hen onbekend land en op hoogte. Ik vind het echt schandalig.

Craig Tyzzer, coach van Ashleigh Barty

Ook het fysieke aspect speelt mee voor Barty om het toernooi dat op 8 november begint te laten schieten. "Fysiek en mentaal is ze uitgeput", aldus Tyzzer. "Indian Wells staat nog op de kalender, maar ze heeft eerst wat rust nodig. Ik heb haar daarom eerst op vakantie gestuurd."

 

Indian Wells wordt dit jaar eenmalig in oktober gespeeld. Het toernooi wordt beschouwd als het belangrijkste toernooi na de WTA Finals en de grandslams.   

 

Barty (25) verloor deze maand op de US Open in de derde ronde. In 2019 schreef ze de WTA Finals op haar naam. Vorig jaar werd het toernooi niet georganiseerd vanwege de coronapandemie.  

Lees ook: