US Open-winnaar Medvedev viert zoals in FIFA: L2 + links

  Daniil Medvedev ligt na de finale als een dode vis op het terrein.

  Na zijn verrassende, maar duidelijke zege in de finale van de US Open tegen Novak Djokovic heeft Daniil Medvedev zich op de grond laten vallen. Niet omdat de Russische tennisspeler total loss was, wel om een viering uit het populaire voetbalspel FIFA te imiteren: Dead Fish.

  "Wat ik deed, was L2 + links. Alleen kenners weten waar ik het over heb", grijnsde Daniil Medvedev na de US Open-finale. 

   

  L2 + links is een toetsencombinatie uit het computerspel FIFA. Met die actie voert een voetbalspeler de viering "Dead Fish" of dode vis uit. 

   

  En dat is exact wat Medvedev deed na zijn 3e matchbal. De 25-jarige Rus ging levensloos op het terrein liggen, met zijn tong uit de mond.

   

  Medvedev won vannacht voor het eerst een grandslamtoernooi. "Daar hoorde een legendarische viering bij", vond hij. "Voor mezelf en voor mijn FIFA-vrienden."

  Dead Fish volgens Daniil Medvedev:

  "Het ideale weekend? De hele dag gamen"

  Daniil Medvedev doodt de tijd graag met zijn spelcomputer. "Het ideale weekend voor mij? De hele dag gamen", liet hij zich al een keer ontvallen.

   

  En als voetballiefhebber - Medvedev is fan van Bayern München -  behoort FIFA tot een van zijn lievelingsgames.

   

  "Tot ik 17 of 18 was, speelde ik FIFA op hetzelfde niveau als de beste gamers van Rusland. Daarna had ik minder tijd, omdat ik mijn tenniscarrière wat professioneler ben gaan aanpakken."

  bekijk ook: