Startdatum van 77e Vuelta in Utrecht ligt vast: 19 augustus 2022

  Primoz Roglic won de voorbije 3 jaar de Vuelta.

  De 77e editie van de Ronde van Spanje begint volgend jaar op vrijdag 19 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Het is in 2022 precies 900 jaar geleden dat Utrecht officieel werd erkend als stad en dat wordt gevierd. Het was al bekend dat de Nederlandse stad de start zou organiseren, nu is de datum bekend.

  Ook zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022 zal het Vuelta-peloton in Nederland vertoeven met een etappe van Den Bosch naar Utrecht en een rit met start en aankomst in Breda.

   

  "Het is geweldig nieuws dat we nu de officiële startdatum weten. We hebben zo lang naar de start van La Vuelta in Nederland uitgekeken, nu weten we dat het er écht van gaat komen", zegt Sharon Dijksma, de burgemeester van Utrecht.

   

  "Samen met inwoners, ondernemers en onze gasten gaan we er een prachtig evenement van maken."

   

  Aanvankelijk zou Utrecht de start van de Vuelta in 2020 organiseren, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. De Baskische plaats Irun viel in, voor 2021 was Burgos de gaststad.

   

  De Sloveen Primoz Roglic, die voor het Nederlandse Jumbo-Visma rijdt, won de drie laatste edities van de Vuelta. Op 11 september 2022 is zijn opvolger bekend.