Referee Departement: "Penalty en rood terecht want geen mogelijkheid om bal te spelen"

  Onuachu viert de penalty.

  0 / 0

  Racing Genk liet gisteren punten liggen tegen Union. De thuisploeg kwam wel op voorsprong na een discutabele penaltyfase. Die penalty en de rode kaart voor Union kwamen er na een tussenkomst van de VAR. Veel mensen fronsten de wenkbrauwen, maar het Referee Department vindt het een juiste beslissing.

  Frank De Bleeckere komt de beslissing nog eens uitleggen. "Bager loopt de Genk-aanvaller aan langs achteren en brengt hem ten val in het strafschopgebied. De scheidsrechter laat spelen, maar de VAR vraagt een review en na het bekijken van de beelden geeft de scheidsrechter een strafschop en een rode kaart aan Jonas Bager."

   

  Dat noemt De Bleeckere een terechte beslissing. "Rood omdat de verdediger niet de mogelijkheid en de intentie heeft om de bal te spelen en de aanvaller een reële doelkans ontneemt."

  Bekijk een verslag van de partij tussen Genk en Union

  Lees ook: