Wout van Aert na Britse succesronde: "Vlekkeloze voorbereiding op grote doelen"

Wout van Aert won 4 ritten én het eindklassement in Groot-Brittannië.

Alsof het nog kon, heeft Wout van Aert gisteren zijn kandidatuur van kandidaat-wereldkampioen nog wat kracht bijgezet. Hij pakte haast spelenderwijs een 4e ritzege én daarmee ook de eindzege in de Ronde van Groot-Brittannië. "Ik ben aan deze koers gestart met het WK en Parijs-Roubaix in mijn achterhoofd, ik heb hier perfect kunnen werken."

De slotrit eindigde op een massaspurt, Van Aert wist dat hij de bonificatieseconden nodig had: hij remonteerde André Greipel, won en zag kort achterom dat het goed was. Ethan Hayter, die als leider aan de slotrit begon, pakte niks, de eindzege was binnen.

 

"Ik ben trots dat ik het heb kunnen afmaken", reageerde Van Aert op de website van zijn team Jumbo-Visma. "De ploeg heeft er heel de week hard voor gevochten."

 

"Ook vandaag hebben we er zorg voor gedragen dat de rit zou eindigen op een sprint. Na het beulswerk van de jongens was ik het aan hen verplicht om de overwinning binnen te halen."

 

"Het was een heel snelle finale met de wind in de rug. Ik koos bewust het wiel van Cavendish in de slotkilometer. Ik werd wel een beetje verrast door het vroege aangaan van Greipel, gelukkig kon ik anticiperen en hem in de laatste meters verschalken."

 

"Het is fantastisch om ook het algemeen klassement te winnen. Ik zag op de streep dat Ethan niet op de eerste rij zat. Het is mooi dat het precies de goede kant op is gevallen."

"Deze ronde is in alle opzichten een prima wedstrijd geweest. Het was een mooi parcours dat vele overeenkomsten kent met het parcours van het WK in Vlaanderen.

Van Aert bracht zijn seizoenstotaal op de Britse eilanden op 13, maar zijn zegehonger is nog niet gestild, integendeel. Deze ronde was de laatste rechte lijn richting 3 grote doelen: WK tijdrijden, WK op de weg en Roubaix.

 

"Deze wedstrijd is op meer uitgedraaid dan ik had durven te dromen. Ik ben aan de wedstrijd gestart met het WK en ook Parijs-Roubaix in mijn achterhoofd."

 

"In de afgelopen 8 ritten hebben we onder perfecte omstandigheden kunnen toewerken naar de wedstrijden van de komende weken."

 

"De Ronde van Groot-Brittannië is voor ons in alle opzichten een prima wedstrijd geweest. Het gaf een mooi parcours dat vele overeenkomsten kent met het parcours van het WK in Vlaanderen. De voorbereiding op mijn volgende grote doelen verloopt vooralsnog vlekkeloos."