Overzicht: Belgen scoren bij de vleet (maar niet de mooiste goal)

  Trossard, Lukaku en Batshuayi waren trefzeker afgelopen weekend.

  De Rode Duivels zijn hun neus voor doelpunten niet vergeten in de kleedkamer na de interlandbreak. Onder meer Romelu Lukaku, Leandro Trossard en Michy Batshuayi troffen afgelopen weekend raak. Een overzicht van de mooiste goals en acties.

  Lukaku opent rekening op Stamford Bridge

  Romelu Lukaku heeft zijn terugkeer op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea, gevierd met twee doelpunten. De Rode Duivel had amper een kwartier nodig om zijn rekening te openen en fleurde in de extra tijd zijn wedstrijd op met nog een doelpunt. 

  Leandro Trossard kroont zich tot matchwinnaar

  Brighton had de nodige moeite met promovendus Brentford, maar kon in het absolute slot rekenen op Rode Duivel Leandro Trossard. Hij zette aan de rand van de zestien twee verdedigers in de wind en draaide het enige doelpunt van de wedstrijd in de benedenhoek.

  Jason Denayer doet zijn duit in het zakje

  In een duel tussen Rode Duivels heeft Jason Denayer aan het langste eind getrokken. De verdediger speelde een sterke partij en bezorgde Olympique Lyon een dubbele voorsprong tegen Strasbourg, waar Matz Sels tussen de palen stond. 

  Batshuayi vindt zijn draai bij Besiktas met 2 goals

  Bij de Rode Duivels kon Michy Batshuayi geen potten breken tegen Wit-Rusland, maar in het shirt van Besiktas blonk de aanvaller wel uit. Hij nam twee doelpunten voor zijn rekening in de 3-0-overwinning tegen Malatyaspor. Is de spits vertrokken in Turkije?

  Ook Ronaldo droomt bij terugkeer bij Manchester United

  Niet alleen Romelu Lukaku richtte de schijnwerpers op zich bij zijn terugkeer in het oude nest. Ook Cristiano Ronaldo beleefde een droom in "The Theatre of Dreams". Op Old Trafford was de Portugese sterspeler meteen goed voor twee goals tegen Newcastle United. Na 12 jaar heeft Manchester United zijn topspits weer in de armen gesloten.

  Heerlijke afstandstreffer in de FA Cup

  Het mooiste doelpunt kwam evenwel niet van de voet van Lukaku of Ronaldo. Bij het bescheiden Margate FC schitterde Jake Embery afgelopen week met een hattrick in de FA Cup. Vooral zijn 2e goal werd gretig gedeeld op sociale media. Een prachtige treffer vanaf de middencirkel.

  Pechvogel Elliott maakt andere pechvogel gelukkig

  Het mooiste doelpunt hebben we gehad, maar de mooiste actie vond plaats naast het veld. In het ziekenhuis van Leeds om precies te zijn. Na een horrortackle werd Liverpool-talent Harvey Elliott meteen afgevoerd met een op het eerste gezicht zware enkelblessure. Op de spoedafdeling kwam hij naast een jong voetballertje terecht, dat net zijn arm had gebroken op het veld. Elliott gaf de jongen prompt zijn shirt en voetbalschoen cadeau.