Hard tegen onzacht: botsingen en clashes in het voetbalweekend

  Mrabti botst tegen ref Lardot, Radovanovic pakt Ngawa hardhandig aan

  Ook de 7e speeldag in de Jupiler Pro League leverde opvallende beelden op. En daarbij is niet altijd een bal vandoen. Dat voetbal een contactsport is, weten we. En dan kan het al eens hard tegen onzacht zijn.

  Kayembe beukt Bataille tegen de reclameborden

  Zaterdag leverde het bezoek van Antwerp aan het Kehrwegstadion in Eupen een felbevochten duel op. Er werd gevochten om elke morzel grond, dat nam thuisspeler Kayembe nogal letterlijk toen hij Bataille van de bal wilde houden. De Antwerp-man belandde tegen de reclamepanelen. 

  Spectaculaire botsing tussen Nuhu en Verstraete

  Het ging er fysiek stevig aan toe in Eupen. Toen Nuhu een aanval op gang wilde zetten, sprong de bal een beetje te ver van zijn voet. Verstraete wilde het leer onderscheppen, de twee kwamen onzacht met elkaar in aanraking en hadden verzorging nodig.

  Eupen-coach gaat als razende tekeer, knuffelt daarna Priske

  Ook langs de zijlijn ging het er bijwijlen fel aan toe. Toen ref Van Damme een fout floot, reageerden de banken. Eupen-coach Krämer ging verhaal halen richting de Antwerp-bank, kreeg geel van de scheidsrechter en gaf tot slot Antwerp-coach Priske een knuffel als teken van verzoening.

  Gefrustreerde Vossen deelt een klap uit en krijgt rood

  Thuis tegen Cercle zaterdagavond zullen alle Zulte Waregem-spelers wel gebaald hebben, maar Jelle Vossen toch nog niets meer. Cercle draaide een 2-0 achter in het slot om in een 2-4 voor. 

  Alsof die dreun nog niet genoeg was, tikte Vossen in de extra tijd nog in het gezicht van Velkovski. Rood oordeelde de VAR. Vossen vond het te streng.

  Opgepast! Scheidsrechter Lardot loop je niet makkelijk omver

  In Anderlecht-KV Mechelen botste KV Mechelen na de rust niet alleen op een sterk en vinnig Anderlecht, voor de rust maakte Mrabti ook al kennis met de onverzettelijkheid van scheidsrechter Jonathan Lardot. Mrabti liep tegen Lardot aan: de ref gaf geen krimp, de KVM-middenvelder ging tegen de vlakte.  

  Maziz vermijdt botsing: panna dan maar

  Seraing speelde onbevangen tegen grote broer Standard. Getuige Maziz, die de bal heerlijk door de benen van Peeters poort en zo de botsing vermijdt.

  Licht gaat uit bij Radovanovic, die Ngawa flinke duw verkoopt

  Net als Vossen werd ook Kortrijkzaan Radovanovic de frustratie te veel in de extra tijd bij OH Leuven, dat zijn eerste zege boekte. Bij 2-1 en een opstootje in het eigen strafschopgebied greep Radovanovic Ngawa bij de keel. Ref Wim Smet stond er met zijn neus op: rood was zijn deel.