De Champions League-poule van Club Brugge? Een nachtmerrie

  Aster Nzeyimana en Peter Vandenbempt blikken vooruit op het nieuwe Champions League-seizoen.

  In een Champions League-special van onze podcast De Tribune doen Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana aan damagecontrol wanneer ze het over Club Brugge hebben. "De ambitie om te overwinteren zullen ze met 1 jaar moeten uitstellen", vrezen de twee voetbaldieren.

  "Ploegen uit een ander zonnestelsel"

  "Groep A is gewoon een nachtmerrie voor Club Brugge", valt Peter Vandenbempt met de deur in huis. "PSG en City zijn ploegen uit een ander zonnestelsel."

   

  "Als Club wil blijven groeien, moeten ze een keer doorstoten in de Champions League. Maar in zo'n groep? Neen, dan moet je die ambitie voor een jaar opbergen."

   

  "In bepaalde poules mag je enige hoop koesteren. In deze groep is dat simpelweg niet realistisch. Het zal harken worden om 3e te worden, want Leipzig was zowat het zwaarste wat je kon loten uit bokaal 3."

   

  "Ik kan sympathiek blijven en zeggen: "In het voetbal weet je maar nooit, in voetbal kan het altijd", zegt Vandenbempt, "maar als ik aan kansberekening doe, kom ik bij een Contador-getal uit voor Club Brugge. Dat is nu eenmaal de realiteit."

  Enkele sterren van PSG op een rij: Navas, Mbappé, Neymar, Di Maria, Draxler en Messi.

  "Met de borst vooruit"

  "Ik heb het een keer opgezocht", gaat Peter Vandenbempt voort. "City heeft nu 8 keer op een rij de poules overleefd, PSG 9 keer."

   

  "Deze ploegen laten zich niet uitschakelen in de groepsfase door Club Brugge. Bij concentratieverlies of onderschatting kan de Belgische kampioen misschien eens een resultaat halen: een gelijkspel of zelfs een overwinning. Al geloof ik niet echt in dat laatste."

   

  "De matchen tegen Leipzig worden de sleutelwedstrijden", vindt Aster Nzeyimana. "Die avonden moet je voor de overwinning gaan."

   

  "Twee jaar geleden heeft Club Brugge thuis met 5-0 verloren van PSG. Ze hebben toen wel strijd geleverd."

   

  "Dat moet Club Brugge opnieuw doen: met de borst vooruit. Want dat kan perfect: de groepsfase beëindigen met 1 punt, na een mooie campagne."

   

  "Club moet de Champions League in zoals een bescheiden atleet naar de Olympische Spelen trekt: met het doel om je persoonlijk record te verbeteren. Als dat lukt, maar de tegenstand is sterker, heb je goed gepresteerd", besluit Peter Vandenbempt.

  Club moet de Champions League in zoals een bescheiden atleet naar de Olympische Spelen trekt: met het doel om je persoonlijk record te verbeteren.

  Peter Vandenbempt

  Download de podcast van De Tribune (en luister waarom PSG de Champions League niet zal winnen)