Boodschap van organisator WK wielrennen: "Kom niet met auto, wel met fiets of trein"

  Tomas Van Den Spiegel en Christophe Impens gaven vandaag meer tekst en uitleg over het WK in Vlaanderen.

  Vanaf volgende week zondag slaat het WK wielrennen 8 dagen lang zijn tenten in Vlaanderen op. Organisatoren Flanders Classics en Golazo gaven vandaag meer duiding over de mobiliteit en de fanzones.

  Komende zondag trappen Wout van Aert, Filippo Ganna en co het WK in Vlaanderen af met een rit tegen de klok.

   

  Tijd dus om het publiek te informeren. "De belangrijkste boodschap is om niet met de auto te komen", zegt Christophe Impens (Golazo). "Kom met de trein als je ver woont of met de fiets als je binnen een straal van 15 kilometer woont."

   

  De organisatie van het WK werkt nauw samen met de NMBS. "Er zullen extra treinen ingezet worden, samen goed voor liefst 120.000 extra plaatsen. Die treinen vertrekken uit allerlei stations en rijden naar Leuven, Antwerpen (startplek van de wegrit) en tijdritsteden Brugge en Knokke-Heist."

   

  Hoe het zit het met het dragen van mondmaskers? "Het volledige parcours (ook de fanzones) wordt beschouwd als openbaar domein. Er is dus nergens een mondmaskerplicht."

   

  "Aan het publiek wordt wel gevraagd om een mondmasker op te zetten als het echt druk wordt in die fanzones."

   

  De fanzones zijn ingericht met randanimatie op een aantal pleinen in de start- en aankomstplekken. Ook op de Smeysberg is een fanzone.

   

  Op het ladeuzeplein in Leuven zullen de wereldkampioenen na de koers nog eens extra toegejuicht en in de bloemen worden gezet.

  Impens: "We zullen blij zijn als iedereen vlot op het WK geraakt"