Rally van Monza vervangt net als in 2020 WK-slotmanche in Japan

    Ogier won vorig jaar zijn 7e wereldtitel in Monza.

    De Rally van Monza zal van 19 tot 21 november de Rally van Japan vervangen, die werd afgelast vanwege het coronavirus, als de 12e en laatste manche van het wereldkampioenschap. Dat heeft de organisatie meegedeeld in de marge van de Rally van Griekenland, de negende manche van het seizoen.

    De Italiaanse manche was om soortgelijke redenen al in laatste instantie aan de kalender voor 2020 toegevoegd. Sébastien Ogier kroonde er zich in december in een Toyota voor de zevende keer in zijn carrière tot eindwinnaar.

    En de achtste kan hij ook al voelen: na negen rally's voert de Fransman van Toyota het rijdersklassement aan met 180 punten, met 44 punten voorsprong op zijn Britse teamgenoot Elfyn Evans en 50 op Thierry Neuville (Hyundai).

    De volgende twee manches, voor de Rally in Monza dus, vinden plaats in Finland (1-3 oktober) en Spanje (14-17 oktober).