Bashir Abdi wordt 6e in Great North Run, zijn 1e race na olympisch brons

  Bashir Abdi, brons in Tokio.

  Een dikke maand na zijn bronzen medaille in de olympische marathon is Bashir Abdi weer in competitie uitgekomen: in de Great North Run in Newcastle, de grootste halve marathon ter wereld, eindigde onze landgenoot zesde.

  Abdi klokte de 21,1 kilometer af in 1 uur, 2 minuten en 8 seconden. Zijn persoonlijk record is 1 uur, 1 minuut en 50 seconden. De zege was voor de Brit Marc Scott (1u01'22"), die de Keniaan Edward Cheserek (op 9") en de Amerikaan Galen Rupp (op 29") mee op het podium kreeg.

  Met Soufiane Bouchikhi eindigde nog een Belg in de top 10: 9e in 1u03'49", 70 seconden boven zijn PR.

   

  Bij de vrouwen was Hellen Obiri uit Kenia de beste in 1u07'42", 6 seconden sneller dan de Britse Eilish McColgan.