Kylian Mbappé blijft PSG-fans verdelen: "Maar hij is een prof en verdient respect"

  Kylian Mbappé nam PSG gisteren bij de hand.

  Met een 4-0-zege in de rugzak reist PSG volgende week af naar Brugge, waar het woensdag tegen Club Brugge speelt in de Champions League. Heel wat - zoniet alle - ogen zullen gericht zijn op Lionel Messi, maar intussen zindert ook de zomeraffaire rond Kylian Mbappé nog na in de Franse hoofdstad.

  Lionel Messi en Neymar waren er gisteren niet bij tegen Clermont Foot, waardoor nog meer aandacht op de schouders van Kylian Mbappé lag.

  De Franse spits, nog altijd maar 22 jaar, moet na een wekenlange vrijage namelijk een verzoeningsoperatie afwerken met het Parijse publiek.

  Real Madrid was de voorbije maanden het vakantielief van Mbappé, die tegen wil en dank bij zijn vaste partner in Parijs moet blijven.

  Of dat is toch hoe een deel van de PSG-aanhang de transfersoap van eind augustus interpreteert. Bij het afroepen van de opstelling werd Mbappé gisteren niet hartelijk onthaald in het Parc des Princes.

  "Fluitconcerten? Als die al gebeurd zijn, dan heb ik die niet gehoord", lachte trainer Mauricio Pochettino de houding van het verdeelde Parijse publiek weg.

  Kylian heeft heel veel liefde voor deze club. Dat heeft hij al bewezen en dat blijft hij doen. Hij toont veel respect voor PSG en dat moeten we aanvaarden.

  Mauricio Pochettino

  "Wat ik wél gezien heb, was een staande ovatie toen hij een corner nam. Daar zag ik heel veel affectie bij de toeschouwers."

   

  "Kylian is een echte prof. Hij is een geweldige speler en een goeie jongen op menselijk vlak."

  "Hij heeft heel veel liefde voor deze club. Dat heeft hij al bewezen en dat blijft hij doen. Hij toont veel respect voor PSG en dat moeten we aanvaarden."

  Woensdag MNM in Brugge?

  De gemengde emoties van voor de aftrap - naast het boegeroep was er ook applaus - doofden gaandeweg uit door de uitstekende wedstrijd van de Franse sluipschutter.

  Hij was een gesel met zijn snelheid, nam een doelpunt voor zijn rekening en was ook in de andere Parijse goals betrokken. Zijn vervanging na 79 minuten had dan ook veel weg van een applauswissel. 

  Is nu alles vergeten en vergeven? Als "MNM" begint te draaien, dan zullen de PSG-fans de saga van deze zomer wellicht snel klasseren.

  Mogelijk volgt de primeur - Messi, Neymar en Mbappé samen aan de aftrap - woensdag in Jan Breydel.

  Lees ook: