Oostende wint de eerste editie van BNXT Supercup tegen Leiden

  Oostende heeft vanavond de eerste editie van de BNXT Supercup gewonnen. De Belgische kampioen was een maatje te groot voor de Nederlandse kampioen Leiden in de officiële start van een gloednieuw format: de BNXT League. Einstand: 90-68.

  Oostende pakt Supercup in de BNXT-League na winst tegen Leiden

  "Het is Leiden met de lange ij geworden", zegt Carl Berteele met een kwinkslag op Radio 1. Oostende had geen kind aan zijn Nederlandse tegenstander met 90-68 en mag zo de eerste BNXT Supercup meenemen naar de kust.

   

  Halverwege ging Oostende rusten met een voorsprong van 10 punten. Die bouwde de kustploeg uit in het derde quarter, waardoor Oostende de wedstrijd met enkele jonkies kon volmaken.

   

  De BNXT Supercup is het begin van de gloednieuwe competitie: de BNXT League.  Daarin strijden vanaf 24 september Belgische en Nederlandse ploegen in eigen land om een plekje bij de top 5. De 5 beste teams van elk land nemen het tegen elkaar op in een play-offsysteem.

  Raakt Belgisch en Nederlands basket op hoger niveau dankzij nieuwe liga? "De markt wordt groter"