Nederlandse renner Maas legt positieve coronatest af en mag niet deelnemen aan EK

  Pech voor Jan Maas.

  Jan Maas kan Nederland morgen niet vertegenwoordigen in de wegwedstrijd op het EK wielrennen in Trentino, Italië. De 25-jarige Maas, de vervanger van de geblesseerde Dylan van Baarle, heeft positief getest op het coronavirus.

  Maas werd in aanloop naar het EK enkele keren getest op het coronavirus. De uitslag van een van de tests bleek bij aankomst in Italië positief. Hoewel een sneltest en een PCR-test vervolgens negatief uitvielen, heeft de arts van de organisatie besloten dat hij niet kan deelnemen, zo meldt de KNWU.

   

  "Het heeft er alle schijn van dat het hier om een vals-positieve testuitslag gaat, maar we zullen de beslissing moeten accepteren", aldus bondscoach Koos Moerenhout, die geen vervanger heeft opgeroepen.

  Nederland wordt bij de mannen vertegenwoordigd door Bauke Mollema, Julius van den Berg, Ide Schelling, Sebastian Langeveld, Koen Bouwman, Nick van der Lijke en Timo Roosen. Eerder op de dag meldde Niki Terpstra zich af wegens ziekte.

  Maas heeft geen symptomen en is niet in nauw contact geweest met andere renners of begeleiders van het team.

  "Voorbestemd"

  Jan Maas zelf zegt dat het om een vals positieve test gaat. "Ik heb geen symptomen en de 2 tests van vandaag waren ook negatief. Ik denk dat het voorbestemd was. Veel succes aan de KNWU en ik zal terug zijn", klinkt het op Twitter.