Geëmotioneerde Lionel Messi pakt uit met hattrick en breekt doelpuntenrecord Pelé

  Messi maakte een hattrick tegen Bolivia.

  Lionel Messi was in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia nog maar eens van goudwaarde voor Argentinië. Met een hattrick loodste hij de Albiceleste naar een comfortabele 3-0-zege. Messi gaat dankzij die 3 goals Pelé voorbij en is nu de Zuid-Amerikaan die de meeste doelpunten ooit maakte voor een nationaal elftal.

  Met supporters in de tribunes speelde Argentinië opnieuw een wedstrijd op eigen bodem, de eerste sinds de eindzege in de Copa America. Net als tijdens het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap groeide Messi ook tegen Bolivia uit tot de held van de natie met een hattrick. 

   

  Messi brak zo het Zuid-Amerikaanse doelpuntenrecord dat decennialang op naam stond van Pelé met 77 stuks. Messi stelde dat record nu scherper met 79 doelpunten. 

   

  "Ik heb er lang voor moeten knokken, ik wilde dit record graag hebben", vertelde Messi na afloop. "Ik ga nu genieten van dit moment." 

   

  In de internationale topschuttersstand is Messi er nog niet, daar moet hij Ferenç Puskás (Hongarije, 84), Mokhtar Dahari (Maleisië, 89), Ali Daei (Iran, 109) en Cristiano Ronaldo (Portugal, 111) voor zich dulden.

  Het eerste en mooiste doelpunt van de avond

  Copa America-eindzege vieren met de fans

  Na afloop van de partij kon de Argentijnse nationale ploeg ook voor het eerst de Copa América-eindzege vieren met de fans. Messi barstte daarbij in tranen uit.

   

  "Er is geen betere manier om dit te vieren", ging hij verder. "Mijn familie zit hier in de tribunes. Ze hebben allemaal extreem meegeleefd met mij en nu kunnen we eindelijk samen vieren."

   

  Begin juli won Argentinië de finale van de Copa America tegen aartsrivaal Brazilië. Angel Di Maria maakte het enige doelpunt, Lionel Messi werd verkozen tot de beste speler van het toernooi.

  Lionel Messi mag de beker eindelijk tonen aan de Argentijnse voetbalfans.