Vive le Vélo trekt Vlaanderen rond in het spoor van 100e WK wielrennen

  Karl Vannieuwkerke is de gastheer van Vive le Vélo.

  Sporza legt de intense sportzomer van 2021 neer met het WK wielrennen in eigen land. Voor de 100e verjaardag van het WK zakken de renners van 19 tot 26 september af naar Vlaanderen en bij die gelegenheid kan het wielermagazine Vive le Vélo niet ontbreken. Presentator Karl Vannieuwkerke trekt vanaf 18 september rond in Vlaanderen.

  Elke avond nemen 3 sportieve gasten plaats aan de bekende Vive le Vélo-tafel, de band The Great Belgian Songbook verzorgt samen met een gastzanger de muzikale noot, Sammy Neyrinck en Ine Beyen zorgen voor dagelijkse WK-reportages badend in de WK-sfeer.

  Vive le Vélo trekt langs verschillende locaties waar het WK doorkomt. Van zondag tot en met woensdag worden de tijdritten gereden tussen Knokke-Heist en Brugge, van vrijdag tot zondag zijn er de wegritten van de verschillende categorieën met startplaats Antwerpen of Leuven en aankomstplaats Leuven.

   

  Een greep uit de sportieve gasten: Jasper Stuyven, Sven Vanthourenhout, Eline Berings, Johan Museeuw, Dirk De Wolf, Eddy Planckaert, Marcel Kittel, Jan Bakelants... Muzikaal komen onder meer Ruben Block, Daan, Mauro of Meskerem Mees langs.

  Kunstwerk van Kenny Belaey voor Kom op tegen Kanker

  Trialbiker Kenny Belaey, die een punt zette achter een succesvolle carrière met liefst 9 wereldtitels, maakte als "action painter" speciaal voor Vive le Vélo een kunstwerk met zijn fiets.

   

  Het kunstwerk reist mee met de VlV-karavaan. De tv-kijkers maken met een sms-actie kans op het kunstwerk, de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

  Vive le Vélo is vanaf zaterdag 18 september rond 21.25 uur op Eén.