3X3-speler en bezieler Nick Celis over bizarre zaak: "Ik begrijp je vraag"

  Thibaut Vervoort, Nick Celis en Thierry Marien.

  Na hun verrassende 4e plaats op de Olympische Spelen nemen de Belgische 3X3 dit weekend deel aan het Europees kampioenschap in Parijs. Over het onderzoek naar fictieve toernooien willen de spelers voorlopig niks kwijt.

  Na het succes in Tokio volgde het bericht dat het 3X3-team 2 jaar geleden fictieve toernooien zou geregistreerd hebben om op te rukken op de wereldranglijst. De internationale bond klasseert de zaak verticaal, in ons land is er een dossier ingediend bij de Cel Sportfraude van de federale politie. 

   

  Nick Celis, speler-coach en bezieler van het team, wil nog niks kwijt over de bizarre zaak. "Ik begrijp je vraag", antwoordt hij aan onze reporter in Parijs, "maar nu ligt de focus op het Europees kampioenschap, voor ons een van de mooiste toernooien van het jaar."

   

  Extra druk voelen de mannen niet. Celis: "Na Tokio zijn we blijven spelen. We hebben een toernooi gewonnen én we hebben de olympische kampioen geklopt."

   

  Op de Olympische Spelen stond Team Belgium als underdog op het terrein. In Parijs als schaduwfavoriet? "Als je 4e wordt in Tokio kan je stellen dat we nu een medaille pakken. Zo eenvoudig is het niet. Japan en China doen hier niet mee, maar hun vervangers zijn misschien nog sterker."

  Nu ligt de focus op het Europees kampioenschap, voor ons een van de mooiste toernooien van het jaar.

  speler-coach Nick Celis

  VIDEO: Kijk naar het interview met Nick Celis