Kim Clijsters neemt deel aan het WTA-toernooi van Chicago: "See you soon"

  Kim Clijsters kwam voor het laatst in actie op 26 juli in een exhibitiewedstrijd tegen Sloane Stephens.

  Kim Clijsters komt dit jaar dan toch nog in actie. De 38-jarige veterane heeft van de organisatie van het WTA-toernooi van Chicago (WTA-500) een wildcard gekregen. Het wordt de eerste deelname van de voormalige nummer 1 van de wereld.

  Clijsters heeft nog niet veel plezier beleefd aan haar derde tenniscarrière. De viervoudige grandslamwinnares speelde in juli wel nog een exhibitiewedstrijd tegen Sloane Stephens, maar paste daarna (geblesseerd?) voor de US Open. 

   

  Ook op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon kwam ze niet in actie in 2021.

   

  Stilaan lijkt de Belgische tennislegende weer klaar voor het echte werk. Van de organisatie van het WTA-toernooi in Chicago kreeg ze een wildcard om er deel te nemen aan het Tennis Festival, een WTA-500-toernooi dat later deze maand op het programma staat. Clijsters was er nooit eerder actief.

   

  "Bedankt voor de wildcard", schrijft de 38-jarige Belgische op Twitter. "Ik kijk ernaar uit om Chicago voor het eerst te bezoeken en weer op het circuit te komen. See you soon."