Ga naar de inhoud

US Open

HF
F

    ATP klassement

    naampunten
    1
    Novak Djokovic
    11245
    2
    Carlos Alcaraz
    8855
    3
    Daniil Medvedev
    7600
    4
    Jannik Sinner
    6490
    5
    Andrey Rublev
    4805
    6
    Stefanos Tsitsipas
    4235
    7
    Alexander Zverev
    3985
    8
    Holger Rune
    3660
    9
    Hubert Hurkacz
    3245
    10
    Taylor Fritz
    3100

    Poulain van Malisse maakt indruk op US Open: "Ik kan veel van hem leren"

     di 7 september 2021 16:51
    Xavier Malisse en Lloyd Harris genieten op de US Open.

    Met Lloyd Harris (ATP 46) staat er een verrassende naam in de kwartfinales van de US Open. De naam van zijn trainer doet wel een belletje rinkelen: Xavier Malisse. "Hij heeft echt een enorme impact op mij", zegt de 24-jarige Zuid-Afrikaan.

    Lloyd Harris nam onder anderen Denis Shapovalov, halvefinalist op Wimbledon, al te grazen op de US Open en kijkt nu olympisch kampioen Alexander Zverev in de ogen in de kwartfinales.

     

    De 24-jarige Zuid-Afrikaan kan sinds enkele maanden rekenen op Xavier Malisse in zijn trainersstaf. De 41-jarige Kortrijkzaan, die zelf ooit de halve finales op Wimbledon haalde, hoopt Harris naar de top te loodsen.

     

    "Xavier heeft een grote invloed gehad op het team sinds hij bij ons is gekomen", zei Harris. "Hij heeft veel ervaring en ik kan veel van hem leren. Als speler zat hij vaak in situaties die ik vandaag meemaak."

     

    "Hij is een fenomenale speler geweest. En nu kan hij me helpen beter te worden. We hebben ook veel plezier naast het terrein. We houden ervan om rond te hangen, koffie te drinken, te lachen, te kletsen." 

     

    "Tot nu toe hebben we genoten van elke seconde die we samen hebben doorgebracht. Hij heeft echt een enorme impact op mij. En op dit moment is de dynamiek zeer goed", besloot hij.