Daar is de langverwachte Formule 1-transfer: George Russell krijgt 2e zitje bij Mercedes

  George Russell zal niet langer achterin het pak moet knokken, zoals nu in de Williams-auto.

  Het zat al langer in de pijplijn, maar nu is het officieel: George Russell rijdt volgend seizoen bij Mercedes. De 23-jarige Brit neemt bij het topteam het stuur over van Valtteri Bottas. "Een enorme kans", beseft hij.

  Dat George Russell ploegmaat wordt van huidig wereldkampioen Lewis Hamilton is geen grote verrassing. De jonge Brit, een beschermeling  van Mercedes-baas Toto Wolff, wordt al jarenlang klaargestoomd voor het grote werk.

  Vorig jaar toonde hij al eens zijn klasse in een Mercedes toen hij Hamilton mocht vervangen in Bahrein, maar mechanische pech hield hem toen van het podium.

   

  Russell maakte twee jaar geleden zijn entree in de koningsklasse, nadat hij zich onderscheiden had met titels in de kleinere kampioenschappen. In 2018 won Russell de Formule 2 voor Lando Norris en Alex Albon.

   

  Geen garantie op succes, vraag het maar aan Stoffel Vandoorne. In de Formule 1 is er een groter onderscheid tussen de kwaliteit van de auto's dan in de opstapklasses.

   

  Na 3 jaar bij het staartteam Williams kan Russell voluit zijn kans gaan. Volgend seizoen kruipt hij in de sterkste Formule 1-auto van de afgelopen jaren. 

  "Een enorme kans"

  "Dit is een enorme kans die ik met beide handen grijp", reageert George Russell opgetogen. "Ik zal het vertrouwen van Mercedes in mij niet beschamen."

   

  "Ik wil mijn bijdrage leveren aan het succes van het team en iedereen trots maken."

   

  Russell zal bij Mercedes heel wat kunnen opsteken van 7-voudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton. "Een van de grootste autocoureurs aller tijden", zegt hij.

   

  "Ik keek al op naar Lewis sinds ik in een kart racete. Niet alleen als rijder, maar ook als mens."