Koen Casteels: "Barcelona? Ik wil enkel als eerste keeper naar een club gaan"

  Koen Casteels maakt zich op voor zijn 2e cap voor de Rode Duivels.

  Koen Casteels vertoeft al sinds 2013 bij de Rode Duivels, maar staat morgen tegen Wit-Rusland pas de 2e keer onder de lat bij de nationale ploeg. "We zitten gewoon met een supergoede lichting keepers", zegt hij.

  Afgelopen zomer miste Casteels nog het EK door een gedwongen operatie. "Maar ik voel me opnieuw heel goed. Het is belangrijk dat ik nu pijnvrij kan spelen", zegt hij.

   

  Door de lichte blessure van Thibaut Courtois krijgt hij nu een kans om nog eens onder de lat te staan bij de Rode Duivels, goed voor zijn 2e cap. "Het is heel leuk om mijn tweede interland te spelen."

   

  "Ik ben er al veel bij geweest, maar heb nog niet veel gespeeld. Ik kan alleen maar mijn best doen bij mijn club, de rest is niet mijn beslissing. Ik ben er altijd graag bij: hoe meer minuten, hoe beter."

   

  "We zitten gewoon met een supergoede lichting keepers", zegt hij. "De vier nationale doelmannen zijn allemaal van het geboortejaar 1992, dat zegt genoeg. De kwaliteit is uitzonderlijk."

   

  Tegen Wit-Rusland hoopt Casteels niet al te veel werk te hebben. "De verdediging wordt zeer belangrijk, want ze zullen op de counter spelen. We moeten geconcentreerd blijven en niets weggeven. Met onze kwaliteit zou dat drie punten moeten opleveren."

  Bij Wolfsburg ben ik eerste doelman en speel ik elke wedstrijd. Ik zou alleen nog interesse hebben in een transfer als nummer 1.

  Bij Wolfsburg is Casteels wel de onbetwiste nummer 1. "Ik krijg veel erkenning in Duitsland", zegt hij. "Maar veel Rode Duivels spelen in de Premier League en gaan dus met meer aandacht lopen. Maar daar lig ik niet van wakker."

   

  Mark van Bommel, de nieuwe coach van Wolfsburg, noemt Casteels de beste doelman in de Duitse competitie. "Hij is er nog maar net natuurlijk", lacht Casteels. "Maar de vorige coach zei dat ook. Het is leuk om dat te horen, dat geeft vertrouwen."

   

  Ook andere clubs hebben hun oog al laten vallen op de Belgische doelman. Er was zelfs sprake van Barcelona. "Zo close was dat niet", aldus Casteels. "Op mijn leeftijd wil je graag als eerste keeper naar een club gaan, niet om op de bank te zitten."

   

  "Bij Wolfsburg ben ik eerste doelman en speel ik elke wedstrijd. Ik zou alleen nog interesse hebben in een transfer als nummer 1."

  Martinez: "20 spelers zijn fris om te spelen"

  Wie onder de lat staat, heeft bondscoach Roberto Martinez dus al beslist. Maar door de waslijst afwezigen wacht hem nog een moeilijke puzzel: onder meer Vertonghen, Lukaku, De Bruyne, Vermaelen, Mertens, Doku, Witsel, en Carrasco zijn er niet bij.

   

  "We wisten dat we met 3 wedstrijden in 7 dagen een brede kern moesten hebben. Met Verschaeren en De Ketelaere erbij hebben we 20 spelers die klaar zijn om te spelen."

   

  "Alderweireld zit nog in de voorbereiding op zijn seizoen en ziet er fris uit. Ook Denayer, Vanaken en Hazard zullen misschien spelen tegen Wit-Rusland, maar geen 90 minuten."

   

  De bondscoach maakt zich geen zorgen over de vele afwezigen. "Elke speler had wel een goede reden. Witsel heeft nog niet veel gespeeld na zijn lange blessure, met Courtois wilden we geen risico's nemen, Carrasco was nog niet helemaal hersteld..."

  Philippe Clement begrijpt dat we ons moeten kwalificeren

  Roberto Martinez

  In de voorhoede kijkt Martinez vooral naar Christian Benteke en Michy Batshuayi. "Je moet klaar zijn als je een kans krijgt. En zo pakken Michy en Christian het ook altijd aan. Ze zullen morgen allebei spelen."

   

  Met De Ketelaere, Vanaken en Mechele ziet Club Brugge wel drie vaste pionnen naar Rusland reizen, terwijl het vrijdag zelf aan de bak moet tegen KV Oostende. 

   

  "Philippe Clement begrijpt dat we ons moeten kwalificeren", aldus Martinez. "Zijn spelers zullen met een goede spirit terugkeren. We zullen hen zo goed mogelijk behandelen."

   

  Zelfs met alle wissels neemt Martinez maar vrede met één resultaat: winst. "Het duel tegen Wit-Rusland wordt vergelijkbaar met de interland tegen Estland: een ploeg die snel wil counteren en rekent op een defensieve structuur."

   

  "Tegen Wales speelde Wit-Rusland heel goed. Als ze die wedstrijd 10 keer spelen, winnen ze 6 keer en spelen ze 3 keer gelijk. Maar nu verloren ze."

  Lees ook: