Ook bij Europese duels zijn bezoekende fans weldra weer welkom

  Fans van de bezoekende club zijn met ingang van komende week in principe weer welkom bij de wedstrijden in de drie Europese clubtoernooien. De UEFA trekt het stadionverbod voor meereizende supporters van de uitspelende ploeg in. De supporters die hun team willen volgen zijn nog wel afhankelijk van de coronamaatregelen die gelden in het land waar hun club speelt. 

  Goed nieuws voor de supporters van Club Brugge, Racing Genk, Antwerp en AA Gent. Zij kunnen hun club weer op de voet volgen in Europa. "De verkoop van tickets aan fans van de bezoekende club is niet langer verboden", meldde de UEFA. 

   

  Dat betekent dat, zoals in het verleden, ongeveer 5 procent van de geldende bezoekerscapaciteit van het stadion beschikbaar moet worden gesteld aan uitfans. Het verbod was langdurig van kracht vanwege de coronapandemie. 

   

  Er is wel een "maar" want de fans die hun team in de uitduels willen ondersteunen zijn nog wel afhankelijk van de coronamaatregelen die gelden in het land waar hun club speelt. Ook supporters die hun nationale elftal in het buitenland willen aanmoedigen, mogen wat de UEFA betreft weer het stadion in, mits de lokale autoriteiten daar toestemming voor geven.   

   

  De UEFA had ook goed nieuws voor de spelers en andere betrokkenen: alle voetballers, stafleden en officials die volledig zijn gevaccineerd en/of zijn hersteld van het coronavirus hoeven bij UEFA-duels geen coronatest meer te ondergaan. Ook hierbij hebben de nationale en lokale autoriteiten wel het laatste woord.