Van Avermaet en Gilbert niet naar WK: "Het was net niet voor hen"

  Greg Van Avermaet reed 14 WK's, Gilbert 15 stuks.

  Sven Vanthourenhout maakte maandagochtend zijn selectie bekend voor het WK wielrennen in eigen land. De bondscoach had daarbij de lastige taak om 2 oud-gedienden teleur te stellen: Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. "Ik hoop op hun begrip", zegt hij. 

  "Laat ons zeggen dat ik niet verwacht had dat ik deze beslissing moest nemen voor mijn eerste WK als bondscoach in eigen land", antwoordt Vanthourenhout op de vraag of het een moeilijke keuze was. "Een van de twee teleurstellen was al moeilijk, laat staan de twee."

   

  "Het zijn 2 renners die voor ons als federatie veel hebben betekend en dat nog altijd doen. Maar de veelzijdigheid van Wout van Aert en de sterkte van de andere jongens maakt dat zij het verdienen om op het WK te staan."

   

  "De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het met Van Avermaet en Gilbert nét niet was. Maar het zijn geen plezante boodschappen tegenover twee van die kampioenen."

  De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat het met Van Avermaet en Gilbert net niet was. Maar het zijn geen plezante boodschappen tegenover twee van die kampioenen

  Sven Vanthourenhout

  Waren ze ontgoocheld? 

  "Er is zeker ontgoocheling bij hen. Van Avermaet in normale doen speelt op dit parcours altijd een belangrijke rol. Ook in dienst van Wout. Net hetzelfde voor Philippe Gilbert. Die twee horen er altijd thuis. Maar als je de andere namen op de lijst ziet, dan kan je daar niet naast."

  "Het was geen plezante boodschap om over te brengen. Je ziet de ontgoocheling, maar er is ook begrip."

  Luister naar de reactie van de bondscoach