Robben ontvangt Eredivisie-oeuvreprijs: "Gezegend met door God gegeven talent"

    Arjen Robben ontvangt woensdag de Eredivisie-oeuvreprijs. De nieuwe prijs wordt uitgereikt aan een speler met een uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlands voetbal.

    Recentelijk beëindigde Arjen Robben op 37-jarige leeftijd definitief zijn loopbaan. Hij stond afgelopen seizoen onder contract bij FC Groningen, waar hij zijn carrière ook was begonnen. Hij kwam in zijn loopbaan ook uit voor PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München.

    "Robben is het levende bewijs dat jongensdromen kunnen uitkomen. Gezegend met een door God gegeven talent en een buitenaards doorzettingsvermogen heeft hij eigenhandig het aanzien van het Nederlands voetbal nog flink wat mooier gemaakt. Een Hollandse meester", aldus Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie.

    "Twaalf keer kampioen geworden, de Champions League gewonnen door zijn goal en Oranje bijna wereldkampioen gemaakt. Bijna. De bal een paar centimeter hoger en nog meer eeuwige roem was hem ten deel gevallen. Nu is de teen van Casillas onderdeel van ons ongewenst collectieve geheugen geworden. Net als de bal op de paal van Rensenbrink."

    Naast de oeuvreprijs, de Speler- en de Speler Onder 21 van het Jaar, worden woensdag ook het Doelpunt van het Jaar en de Scheidsrechter van het Jaar bekendgemaakt