Gilbert ontgoocheld over niet-selectie: "En ook nog eens niemand van Lotto"

  Philippe Gilbert heeft de bondscoach niet kunnen overtuigen dat hij straks een meerwaarde zou kunnen zijn op het WK wielrennen. "Ik wou mijn persoonlijke ambities nochtans 100% opzijzetten."

  Philippe Gilbert reed in 2003 zijn eerste WK bij de profs en was er sindsdien nog 14 keer bij. Maar Harrogate 2019 dreigt zijn laatste deelname te worden. Dat besef valt hem zwaar.

   

  "De bondscoach heeft me gebeld dat ik er niet bij ben. Dat is een grote ontgoocheling."

   

  "Het was duidelijk dat we met 1 kopman zouden starten. We hebben het geluk dat Wout van Aert, de beste eendagsrenner van het moment, een Belg is."

   

  "Maar ik had mijn diensten aangeboden als wegkapitein, iemand die een sleutelrol zou kunnen spelen. Mijn persoonlijke ambities wou ik 100% opzijzetten. Ik wou me helemaal wegcijferen om weer mee te kunnen maken wat ik in 2005 meemaakte met Boonen in Madrid, mijn eigen wereldtitel in Valkenburg of het goud van Greg in Rio."

  Mijn seizoensbegin was niet goed, maar de laatste weken koerste ik beter en kwamen ook de resultaten.

  Philippe Gilbert

  "Waarom niemand van Lotto erbij?"

  Gilbert vindt dat zijn conditie goed genoeg was om zijn steentje te kunnen bijdragen. "Ik ben er mij van bewust dat mijn seizoensbegin niet goed was. Maar de rust na de Tour heeft mij deugd gedaan."

   

  "De resultaten kwamen er weer, ik koerste weer beter en agressiever. Zo heb ik Tim (Wellens) en Caleb (Ewan) goed kunnen helpen in de Benelux Tour. Ik was klaar om dat ook op het WK te doen."

   

  "Ik ben ook heel ontgoocheld voor de Nationale Loterij, toch een van de grote sponsors van het Belgische wielrennen, ook van de wielerbond. Niemand van ons is geselecteerd. Ik weet dat je sport en politiek niet mag mengen, maar het was toch beter geweest dat er iemand van Lotto was bij geweest."

   

  "Maar het is niet anders. Ik ben zeker dat Wout van Aert een finale zal kunnen rijden die moet volstaan om te kunnen winnen. Ik hoop op een mooi WK. Veel succes, wij duimen voor jullie!"