World Challenge Cup: Gentges pakt goud rekstok, Kuavita turnt nieuw element

  Maxime Gentges (archief).

  Maxime Gentges (FfG/GC Malmedy) heeft gisteren goud behaald aan de rekstok op de World Challenge Cup in Koper, in Slovenië. Het was het eerste internationale turnevenement na de Olympische Spelen in Tokio.

  Gentges liet een score van 13.800 optekenen en hield daarmee de Hongaar David Vecsernyes (13.750) en de Canadees Felix Dolci (13.650) af.

  Luka Van den Keybus (Gymfed/Gymteam Sint-Niklaas) eindigde 17e in de grondoefening (12.950) en 24e aan het paard met bogen (12.050).

  Noah Kuavita (Gymfed/Silok Deurne) legde beslag op de 12e plaats in de kwalificaties van de brug met gelijke leggers. Kuavita turnde een nieuw element: dubbele salto achterwaarts gehurkt met halve draai naar hang op de bovenramen.

  Kuavita turnt nieuw element voor FIG-code

  Spektakelman Kuavita is de eerste Belgische man die een element op zijn naam kan brengen in de FIG-code. Het is een F-element, maar moet nog officieel gemaakt worden door de internationale bond.

  De Belgische turners zijn momenteel in volle voorbereiding voor de aankomende wereldkampioenschappen in het Japanse Kitakyushu, van 18 tot 24 oktober.