Mathieu van der Poel test zondag in Antwerp Port Epic voor WK en Roubaix

  Mathieu van der Poel in betere doen: tijdens de Ronde van Frankrijk.

  Zondag maakt Mathieu van der Poel zijn rentree op de weg. Dan rijdt hij de Antwerp Port Epic. Nadien hakt Van der Poel de knoop door over deelname aan het wereldkampioenschap (26/09) en Parijs-Roubaix (03/10).

  Na zijn gemene val in de olympische mountainbikerace heeft Mathieu van der Poel een tijd nauwelijks kunnen fietsen. "Vorige week heeft hij toch stabiele trainingstochten kunnen afwerken", laat zijn team weten. 

   

  "Zondag kruipt Mathieu weer op zijn racefiets voor de Antwerp Port Epic. Afhankelijk van die koers draaien we zijn najaarsprogramma in mekaar."

   

  Het WK in Vlaanderen (26/09) en Parijs-Roubaix (03/10) moeten de uitschieters worden in de agenda van Van der Poel. Tenminste als hij zondag de Port Epic zonder al te veel rugproblemen kan afwerken. 

  Mathieu van der Poel gisteren tijdens een plezierrit met vrienden.

  Kasseien en gravel

  De Port Epic, een koers door de Antwerpse polders met finish op het Eilandje, wordt een ware beproeving voor de rug van Mathieu van der Poel. Het parcours bestaat deels uit gravel- en kasseistroken.

   

  Vorig jaar won ploegmaat Gianni Vermeersch in Antwerpen. Van der Poel zelf demonstreerde die dag in Tirreno-Adriatico.

  Vorig jaar won Gianni Vermeersch voor Stan Dewulf in Antwerpen.