Antwerp raakt Lamkel Zé dan toch nog (op huurbasis) kwijt aan Slovaakse club

  De Belgische competitie is haar enfant terrible kwijt. Didier Lamkel Zé gaat op huurbasis voor de Slovaakse vice-kampioen DAC 1904 voetballen. De overeenkomst loopt tot het einde van dit seizoen. Dat maakte zijn werkgever Antwerp vandaag bekend. 

  Het was al een hele tijd duidelijk dat Didier Lamkel Zé niet in de plannen van Brian Priske paste. Onder de nieuwe coach zat de spits geen enkele keer in de selectie. Hij had zelf ook aangegeven dat hij graag wilde vertrekken, maar een bestemming vinden, bleek niet zo eenvoudig.

   

  Bij het sluiten van de transfermarkt in ons land was Didier Lamkel Zé nog altijd in Antwerp, maar nu is er toch een oplossing uit de bus gekomen. Hij wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan DAC 1904 in Slovakije. Daar sluit de markt pas vandaag om middernacht.

   

  "Ik ben ontzettend blij om hier te zijn", reageerde hij al op de site van zijn nieuwe club. "Ik kan me vinden in het project van deze club en denk dat het een goeie stap is in mijn carrière. Ik heb al beelden gezien van de fans hier en ik kan niet wachten om ze te ontmoeten."

   

  "Ik weet nog niet wat de doelen van de coach zijn, maar ik wil met de club de top 3 halen. Ik denk dat ik daarbij kan helpen door minstens 10 keer te scoren en met assists. Dat ik een toptransfer ben? Dat maakt me niet uit. Ik voel nooit druk."

   

  Dat Lamkel Zé bij DAC terechtkomt, is niet toevallig. Onze landgenoot Jan Van Daele is er sportief directeur. "In België zullen ze droevig en blij zijn", is hij eerlijk. "Lamkel Zé werd met een vergrootglas gevolgd en er gebeurde altijd wel iets. Door deze nieuwe uitdaging kan hij zich weer focussen op waar het om draait: voetbal. We denken dat we hem een rustige omgeving kunnen bieden zodat hij op zijn top kan presteren."

  Lamkel Zé werd in België met een vergrootglas gevolgd. In deze rustige omgeving kan hij zich weer op voetbal focussen.

  Jan Van Daele, sportief directeur DAC

  Antwerp kwam met een korte mededeling

  In Slovakije zijn ze blij met hun nieuwe aanwinst