Ongezien: Argentijnen aangehouden tijdens Brazilië-Argentinië voor overtreding coronaregels

  Lionel Messi en Neymar vragen zich af waarin ze beland zijn.

  Gekker dan dit wordt het niet: de kwalificatiematch tussen Brazilië en Argentinië is gestaakt door een interventie van het Ministerie van Volksgezondheid. Vier Argentijnse spelers uit de Premier League hebben de quarantaineregels rond corona in Brazilië niet gerespecteerd.

  Brazilië-Argentinië was enkele minuten aan de gang toen een afgevaardigde van het Ministerie van Volksgezondheid het veld betrad. Samen met enkele agenten van de federale politie lieten ze de wedstrijd stilleggen.

   

  Argentinië was aan de match begonnen met Cristian Romero, Giovanni Lo Celso en Emiliano Martinez, drie spelers uit de Premier League, en die zouden het corona-protocol niet gevolgd hebben. 

   

  Zo zou er een verplichte quarantaine geweest zijn voor de 4 Premier League-spelers (Emiliano Buendia stond niet op het wedstrijdblad) en mogelijk is er ook wat geknoeid met Covid-documenten of zijn er wat leugens verteld. 


  En dus vonden de Braziliaanse autoriteiten er niks anders op dan na een handvol minuten het veld op te lopen om de betrokken Argentijnen eraf te halen. De 4 zouden zelfs aangehouden zijn tijdens de match.

   

  Lionel Messi en Neymar keken zich de ogen uit. Chaos alom dus in Sao Paulo en na heel wat discussies werd uiteindelijk beslist om de wedstrijd te staken.

  Verontwaardiging alom in het Argentijnse kamp, waar spelers zich afvroegen waarom dit moest gebeuren op het veld. Blijkt evenwel dat de politie vóór de match al in het hotel van de Argentijnse selectie was geweest en gevraagd had dat de 4 bewuste spelers het land zouden verlaten. Toen ze vaststelden dat de spelers in actie kwamen, gebeurde wat gebeurde.

   

  De Braziliaanse spelers hielden dan maar een training in het stadion. De FIFA onderzoekt de feiten en moet beslissen wat er met de wedstrijd gebeurt.

   

   

  Bekijk de hallucinante beelden

  Geen onbelangrijk detail trouwens: alle Braziliaanse spelers die in Engeland spelen, zoals Jesus van Manchester City of Richarlison van Everton, zijn allemaal in Engeland gebleven omdat de clubs hen niet wilden laten gaan.

   

  Brazilië is ook niet het land dat veel adelbrieven kan voorleggen als het over de corona-aanpak gaat. President Bolsonaro is een corona-ontkenner, het Zuid-Amerikaanse land telt al bijna 600.000 doden en begin deze zomer organiseerde Brazilië last minute nog de Copa America.