IPC-voorzitter Parsons: "Belangrijkste Paralympische Spelen uit de geschiedenis"

  IPC-voorzitter Andrew Parsons.

  De laatste medailles zijn uitgedeeld en Tokio maakt zich klaar voor de slotceremonie van deze Paralympische Spelen. Het moment waarop het stokje wordt doorgegeven aan Parijs 2024. Al zal de editie in de Japanse hoofdstad herinnerd worden als "de belangrijkste Spelen uit de geschiedenis", aldus IPC-voorzitter Andrew Parsons.

  Tokio 2020 en de Spelen, het zal altijd een haat-liefderelatie blijven. Door de coronapandemie werd het grootste sportevenement van de wereld eerst een jaar uitgesteld. Vervolgens protesteerden steeds meer Japanse burgers dit jaar tegen het doorgaan van de Spelen.

  Ondanks de vele tegenkanting gingen zowel de Olympische als de Paralympische Spelen toch door. Zonder publiek weliswaar, maar opnieuw werd er een stevig hoofdstuk sportgeschiedenis geschreven.

  Volgens IPC-voorzitter Andrew Parsons kan het belang van deze Paralympische Spelen dan ook niet onderschat worden. 

   

  "Ik twijfel er niet aan dat dit vanwege de pandemie de belangrijkste editie van de Paralympische Spelen geweest is", zegt Parsons.

  "We hebben een stem gegeven aan 1,2 miljard mensen met een handicap. De paralympische beweging is sterker dan ooit", sloot de voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité af.

  Ook voor de Belgische delegatie werden de Paralympische Spelen een enorm succes. Met 15 medailles behaalde ons land het hoogste aantal sinds 1996.