Sabotage krijgt staartje: Belgisch Paralympisch Comité dient klacht in

  Ondanks sabotage pakte Genyn goud op de 100 meter.

  Het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) heeft besloten klacht te zullen indienen voor de gesaboteerde rolstoel van Peter Genyn. Momenteel bekijkt de organisatie welke stappen er genomen kunnen worden.

  Het leest als een sprookje. Na een zilveren medaille op de 200 meter wilde Peter Genyn zich gisteren absoluut revancheren met een gouden medaille op de 100 meter sprint.

  Onze 44-jarige landgenoot slaagde ook in zijn opzet. Met een paralympisch record (20"33) pakte Genyn het goud en verlengde hij zo zijn titel op het koningsnummer.

  Straf, maar na afloop van de race kreeg die prestatie zelfs nog meer glans. Amper 2 uur voor de finale ontdekte Genyn namelijk dat zijn rolstoel gesaboteerd was. 3 platgestoken banden en een gebroken kader.

  Een dag na de feiten heeft het BPC nu beslist klacht te zullen indienen voor de sabotage. Al kan niemand van de organisatie voorlopig de schuldige echt met de vinger aanwijzen.

  Het BPC nam wel al contact op met het verantwoordelijke comité voor de Olympische en Paralympische Spelen (TOCOG) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Die laatste zullen het voorval vandaag melden op hun dagelijkse persbriefing en nemen ook deel aan het onderzoek.