AG2R viert ook in Tour du Jura: Benoît Cosnefroy verzilvert topvorm

  Benoît Cosnefroy mag 2 keer in 1 week zijn vuist in de lucht heffen.

  Benoît Cosnefroy rijdt momenteel in bloedvorm rond in het peloton. De Fransman heeft - na de Bretagne Classic vorige week -  vandaag de Tour du Jura Cycliste op zak gestoken. Dubbel feest voor AG2R-Citroën vandaag: zijn ploegmakker en landgenoot Clément Champoussin won zonet ook de voorlaatste rit in de Vuelta.

  De Tour du Jura lokte dit jaar weer een mooi deelnemersveld. Vooral de aanwezigheid van enkele Franse springveren sprong in het oog. Onder anderen Benoît Cosnefroy, David Gaudu en Thibaut Pinot wilden in eigen land van de heuvelachtige finale profiteren.

   

  En zo geschiedde: na een aantrekkelijk wedstrijdverloop vormde zich in de finale een ijzersterke kopgroep met, jawel: Benoît Cosnefroy, David Gaudu en Pierre Roland. Het Franse trio kreeg ook nog het gezelschap van onder anderen Aurélien Paret-Peintre, Valentin Madouas, Simone Velasco en Nairo Quintana.

   

  Het explosieve karakter van de kopgroep kwam volledig tot leven op een resem hellingen in het slot van de wedstrijd. Toch zou er - na een handjevol aanvalspogingen - om de zege gesprint worden.  

   

  In die eindspurt toonde man-in-vorm Cosnefroy zich de snelste voor de Italiaan Simone Velasco (Gazprom-Rusvelo) en zijn landgenoot Valentin Madouas (Groupama-FDJ).

   

  Cosnefroy won vorige week ook al de Bretagne Classic en volgt op de erelijst onze landgenoot Kobe Goossens op. Hij won in 2019 toen de wedstrijd over twee dagen werd georganiseerd.  Vorig jaar vond de wedstrijd niet plaats omwille van de coronapandemie.

  Lees ook: