Sporza-surfer Tobias wint de liefhebberssprint op de Memorial: "Vanochtend nog thesis verdedigd"

    20 Sporza-surfers wonnen vorige week tickets voor deze mooie Memorial-avond, maar voor 2 surfers werd het wel heel bijzonder. Zij mochten het opnemen in een 100m voor liefhebbers. Helemaal echt, vlak voor de hoofdtribune, mét officiële naamafroeping. Sporza-surfer Tobias Verbanck kwam als eerste over de finish in 13"04. Bekijk de race. 

    Winnaar Tobias Verbanck kon zich nochtans niet optimaal voorbereiden, want hij moest vanochtend eerst nog zijn thesis verdedigen: "Buiten hartslag omhoog van de stress heb ik niet kunnen opwarmen. Niet laatste zijn, niet op mijn doos gaan en plezier maken."

     

    Elke Verspecht was de tweede Sporza-gelukkige die mee mocht lopen. Zij startte in baan 1, maar werd jammer genoeg laatste. "Ik heb vooral geoefend op mijn  starttechniek die ik tijdens mijn studies sport-en bewegingswetenschappen leerde", zei ze vooraf. 

    Bekijk hun race: